Filter

Toont alle 5 resultaten

Verwarmingsbronnen van heaters

Er is een ruime keuze aan terrasheaters. De eerste en belangrijkste keuze die gemaakt moet worden is voor de bron van verwarming. Terrasverwarmers gebruiken gas of elektriciteit als verwarmingsbron. Beide bronnen hebben hun voor- en nadelen en deze moeten goed tegen elkaar afgewogen worden.

Heaters op gas

Heaters op gas zijn ideaal voor grotere terrassen, overkappingen of veranda. Vaste gasheaters worden aangesloten op een gasleiding. De “patio” en “flame” modellen branden op een propaan gasfles welke in de behuizing geplaatst wordt. Het grootste voordeel van gasheaters zoals Jin Mao is dat deze krachtiger zijn dan elektrische heaters. Het verwarmingsbereik van een gasheater is groter. Om een groter terras te verwarmen zijn er daarom minder gas modellen nodig dan elektrische modellen. Daarnaast wordt er minder CO2-uitstoot gerealiseerd dan een elektrische heater en is gas een goedkopere brandstof dan elektriciteit bij hetzelfde vermogen. Een kanttekening van gasheaters met is dat deze in aanschaf duurder kunnen zijn en dat deze minder geschikt zijn in afgesloten ruimtes.

Elektrische terrasverwarmers

Naast heaters op gas zijn er elektrische heaters, ook wel (compacte) terrasverwarmers. Je kent ze wel, hangend aan de muren van terrashouders. De Bow Terrasverwarmer is bijvoorbeeld geschikt voor het verwarmen van een terras, overkapping, veranda of balkon. Zowel beschikbaar voor wand- en plafondmontage, als vrijstaande verrijdbare modellen. Het grootste voordeel van de elektrische modellen, zoals de Totem Navajo, is de “plug ‘n play”-installatie wanneer er voldoende vermogen beschikbaar is. Hiermee kan je snel genieten van de warmte. Daarnaast zijn het vaak compacte modellen met voldoende warmtespreiding, ultiem voor ruimtebesparing. Een kanttekening van elektrische heaters is dat het licht wat van deze modellen, als vervelend kan worden ervaren. De maximale ophanghoogte is ongeveer 2,6 – 2,7 meter. Wordt een elektrisch model hoger opgehangen dan neemt de voelbare warmte snel af.

Buiten genieten met terrashaarden

Lekker genieten van je tuin. Daar heb je ‘m toch voor? Maar wat doe je wanneer het eigenlijk nog net iets te fris is? Naast heaters geniet je met terrashaarden langer van de avonduren, ook wanneer het frisser wordt. Maar ook in de koude maanden van het jaar kun je met een terrashaard heerlijk comfortabel buiten zitten.