Filter

Toont alle 25 resultaten

Safretti bio-ethanol haarden

Safretti heeft twee collecties: een collectie met bio-ethanol haarden en een collectie met Magic-Fires. Bio-ethanol is dunne brandbare vloeistof die gemaakt wordt van voedingsgewassen zoals suikerriet, maïs, graan of suikerbieten. Het wordt ‘bio’ genoemd omdat het een brandstof is die volledig van natuurlijke reststoffen is gemaakt. Het brandbare deel van de vloeistof is ethanol. Dit is gedenatureerde alcohol die is ontstaan door de vergisting van suikers. Aan bio-ethanol zijn nog wat stoffen toegevoegd zodat het vlammenbeeld aantrekkelijk is om te zien en de alcohol niet meer geschikt is voor menselijke consumptie. Bij het verbranden van bio ethanol ontstaat geen rook of roet en komt alleen CO2 en waterdamp vrij. Je hebt voor een bio ethanol haard dus geen afvoerkanaal voor rookgassen nodig.

Safretti Magic Fires

Magic-Fire is een elektrisch vuur en het boeiende vuureffect wordt gecreëerd door het belichten van extreem fijn watermist. De branders zijn uitgerust met waterreservoirs waarin het water wordt verwarmd. Het water verdampt vervolgens en door de mist te verlichten, wordt er een realistisch en levendig rook- en vlameffect gerealiseerd.

 

Designers achter Safretti

Safretti ontwerpt en fabriceert duurzame haarden. Niet in een productielijn, maar op basis van puur vakmanschap. Dit met als reden om continu te willen innoveren met hoogwaardige materiaalsoorten en onderscheidende ontwerpen. Safretti neemt in tegenstelling tot vele fabrikanten een tweede blik op materialen en de mogelijke toepassingen. En dit door bekende designers, zoals Jan des Bouvrie, Roderick Vos, Jort Mercuur, Frans Schrofer, Henk Heres en Hugo de Ruiter.

Veiligheid

De voorschriften met betrekking tot haarden zijn de afgelopen jaren aangescherpt. Veiligheid voor alles. De Magic Fires van Safretti passen perfect bij deze nieuwe voorschriften! Deze modellen hebben geen echt vuur en daarom niet brandgevaarlijk. Bovendien zijn de Magic Fires CE-goedgekeurd. Door de waterdamp die vrijkomt, neemt de luchtvochtigheid in de kamer toe wat een positief effect heeft op gezondheid. Kort samengevat: de Magic Fires zijn niet alleen veilig, maar dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat. In het geval dat je de voorkeur geeft aan een veilige echte brand, verwijzen wij je graag naar de Safretti bio-ethanol haarden.