Filter

Toont alle 18 resultaten

Bio ethanol brander los kopen

Zit er net niet die ene sfeerhaard bij die je mooi vind? Of kan je juist niet kiezen tussen alle mogelijkheden? Of ga je juist zelf graag klussen om unieke interieur items te maken? Bij het kiezen van een losse bio ethanol brander kan je zelf bepalen hoe je dit integreert in een meubel, wand of object. Je kan dit zelf inbouwen en zelf de stijl bepalen welke matched met jouw interieur. Voor de verschillende losse bio ethanol branders zijn er verschillende maten verkrijgbaar. De meest gangbare maten zijn 1, 2, 2.5, 3 en 3.5 liter. Zit de gewenste maat er niet tussen? Vraag ons dan altijd naar de mogelijkheden.

Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Een bio-ethanol brander heeft een ingebouwde brand tank welke gevuld kan worden met bio-ethanol. De brander maakt gebruik van de bio-ethanol als een bron van warmte en vlammen. Door dit proces waarbij de bio-ethanol gebruikt wordt als brandstof, is er geen schoorsteen of rookkanaal vereist en wordt er geen roet of as uitgestoten.

Losse bio-ethanol branders

De vlammen zijn zeer schoon en milieuvriendelijk en hebben bijna tot geen ventilatie nodig. Enkel bij ruimtes welke kleiner zijn dan 20 vierkante meter is het raadzaam om het raam op een klein kiertje te houden om zo voldoende te ventileren.

Brandduur bio-ethanol brander

Over het algemeen branden losse bio-ethanol branders zo’n 4-5 uur en gaan ze gaan snel uit zodra alle brandstof gebruikt is. Als je nog steeds vlammen wilt zodra de haard uit is, dan kan je weer ethanol in de bio ethanol brander gieten zodra deze afgekoeld is (dit duurt normaal gesproken 5-15 minuten). Wij raden aan om de bio-ethanol bij te vullen middels een trechter. Zo voorkom je grotendeels dat het vloeistof naast je brander gegoten wordt.

Bio-ethanol brander uitzetten

Als de haard brand en je bent van plan om weg te gaan, dan kan je hem doven door de deksel te sluiten. Zodra de vlammen geen zuurstof meer hebben zullen de vlammen doven. De overgebleven ethanol blijft in de brander om voor een volgende keer te gebruiken. Als je de haard de volgende dag weer aan wilt steken, dan raden wij aan om extra brandstof in de reservoir toe te voegen. Zodoende is het veel makkelijker om de haard aan te steken en hoef je niet tussentijds terwijl je aan het genieten bent van een mooie vlammenspel bij te vullen.

Bio-ethanol brander toepassingen

Met een bio-ethanol brander kan je verschillende kanten op gaan als het gaat om het maken van je eigen haard project. Wij hebben een aantal veelkomenden opties voor je op een rijtje gezet;

  • In een tv meubel
  • In een wandconsole / sidetable
  • In een salontafel
  • In een nis in de muur, bijvoorbeeld in de veranda of badkamer
  • In een keuken, zowel eiland als in het blad verwerkt
  • In een vuurtafel voor buiten
  • In een eettafel voor binnen en buiten

Heb je toch wat meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze Instagram, Facebook of Pinterest pagina voor sfeerbeelden en recente projecten welke opgeleverd zijn! Of neem uiteraard contact op met een van onze interieur specialisten. Zij kunnen alles uitleggen over welke bio ethanol haard het beste bij jou past.