Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Vuurbron
Model
Vuurzicht
Breedte
 • Bekijk meer
Hoogte
Kleur
Merken
 • Bekijk meer
Prijs
Tot
Bio-ethanol branders
55 resultaten
Filters & sorteren
Artflame Brander 40-240cm
Biopasja
€890,00
Inbox 600
Infire
€497,00
Insert Slim 60-200cm
Infire
€956,00
Automatic Brander 70-200cm
Neverdark
€3.298,00
Insert 600
Infire
€787,00
Chalet II Brander 70-120cm
Neverdark
€7.375,00
Firetec Brander 70-250cm
Neverdark
€4.390,00
Slider Glass Premium
Glossfire
€1.537,00
Wave Black 50-150cm
Infire
€641,00
Senso 380
Planika
€1.197,00
Chalet I 650 Brander
Neverdark
€5.950,00
AB3
Eco Smart Fires
€677,00
Insert 1000
Infire
€1.097,00
Round 20
Eco Smart Fires
€2.657,00
Prime Fire 700
Planika
€3.107,00
Prime Fire 990
Planika
€4.676,00
Linear 130
Eco Smart Fires
€15.727,00
Re:Burn 410
Vauni
€1.290,00
Fala Wave 800x160
Kami
€797,00
Prime Fire 1190
Planika
€6.413,00
Prime Fire 790
Planika
€3.388,00
Insert 1200
Infire
€1.397,00
FLA4 2490
Planika
€19.868,00

Bio-ethanol brander kopen?

Zit er net niet die ene sfeerhaard bij die je mooi vind? Of kan je juist niet kiezen tussen alle mogelijkheden? Of ga je juist zelf graag klussen om unieke interieur items te maken? Bij het kiezen van een losse bio ethanol brander kan je zelf bepalen hoe je dit integreert in een meubel, wand of object. Je kan dit zelf inbouwen en zelf de stijl bepalen welke matched met jouw interieur.

Bio ethanol brander los kopen

Voor de verschillende losse bio ethanol branders zijn er verschillende maten verkrijgbaar. De meest gangbare maten zijn 1, 2, 2.5, 3 en 3.5 liter. Zit de gewenste maat er niet tussen? Vraag ons dan altijd naar de mogelijkheden. De meeste bio-ethanol branders zijn van roestvrijstaal en hebben ook deze kleur. Daarnaast hebben wij losse branders in ons assortiment van bijvoorbeeld het merk EcoSmart Fires, welke zwarte bio-ethanol branders aanbieden.

Hoe vul ik een bio-ethanol brander?

Met een manuele bio-ethanol brander moet voorzichtig mee omgegaan worden. Wij leggen alles uit in het volgende instructie filmpje:

Verschillende soorten bio-ethanol branders

Wij hebben een enorm assortiment aan bio-ethanol branders beschikbaar gesteld, maar wat is er nou precies te krijgen en wat zijn de verschillen hierin? Ten eerste maken wij een onderscheid tussen een handmatige brander, een semiautomatische brander en een volautomatische brander. 

 • Handmatige bio-ethanol brander: Een simpele, inbouw brander op bio-ethanol welke manueel (handmatig) gevuld en bedient moet worden. De meeste handmatige bio-ethanol haarden hebben een klepje of een schuifje welke open- en dicht gemaakt kan worden. Bij het open zetten van de gleuf kan je de bio-ethanol vloeistof er in gieten, aansteken met een lange aansteker en de handmatige brander, brandt. Wil je de haard uit doen? Kwestie van het dichtschuiven van het luikje.
 • Semiautomatische branders: een bio-ethanol brander welke gevoerd wordt door elektriciteit, met de afstandsbediening te besturen is en waarbij je de vlamhoogtes ook kan instellen. Vulproces gaat met een externe pomp, welke gekoppeld wordt aan de haard waarbij het vloeistof in een aparte tank in de bio-ethanol brander terecht komt. Vanuit daar wordt het naar de vuurlijn gepompt en automatisch ontstoken. Het vulproces is wel een handmatige handeling, maar wordt automatisch uitgevoerd.
 • Volautomatische bio-ethanol brander: een bio-ethanol brander welke volledig te reguleren en te bedienen is op afstand en zichzelf automatisch kan bijvullen tijdens de branduren. 

Verschillende patronen bio branders

Een bio-ethanol brander kan simpel en strak zijn, bijvoorbeeld met een rechte vuurlijn, maar tegenwoordig hebben wij ze ook met een andere patroon. Denk bijvoorbeeld aan een 'wave' vuurlijn waarbij het golvend uiterlijk heeft. Daarnaast zijn de bio-ethanol branders ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan zwarte bio-ethanol branders of RVS bio-ethanol branders. Zo heb je een bio-ethanol brander voor ieder zijn smaak en wensen. 

Hoe werkt een bio-ethanol brander?

Een bio-ethanol brander heeft een ingebouwde brand tank welke gevuld kan worden met bio-ethanol. De brander maakt gebruik van de bio-ethanol als een bron van warmte en vlammen. Door dit proces waarbij de bio-ethanol gebruikt wordt als brandstof, is er geen schoorsteen of rookkanaal vereist en wordt er geen roet of as uitgestoten.

losse bio-ethanol branders

De vlammen zijn zeer schoon en milieuvriendelijk en hebben bijna tot geen ventilatie nodig. Enkel bij ruimtes welke kleiner zijn dan 20 vierkante meter is het raadzaam om het raam op een klein kiertje te houden om zo voldoende te ventileren. Zo brengt een bio-ethanol brander ook een heerlijke warmte met zich mee voor de koude wintermaanden. Wil je de vlammen en/of warmte aanpassen van de bio haard? Dat kan ook. Zodra de deksel van de brander volledig open staat, zijn de vlammen het grootst. Bij het aanpassen van de dichtheid van de opening van de brander, reguleer je de vlammen en dus de warmte welke van de brander afkomt. Ook hebben wij automatische branders van bijvoorbeeld Neverdark of Planika binnen ons assortiment, waarbij het mogelijk is om met een bijgeleverde afstandsbediening de brander aan te passen naar de gewenste warmte en/of vlammenspel. Wel zo gemakkelijk!

Bio-ethanol brander met keramisch wol

Binnen de handmatige bio-ethanol branders zijn er verschillende binnenvoeringen tussen de branders waar je uit kan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een bio-ethanol brander met keramisch wol binnenin. Dit zijn veelvoorkomende branders, waarbij het keramische wol binnenin de brander dient als 'demper' voor de vlammen. Het keramische wol absorbeert het vloeistof en zorgt voor een mooie verdeling en demping van vlammen. 

Bio-ethanol brander met keramische steen

Naast bio branders met keramisch wol heb je ook varianten met een keramische steen, zoals de branders van Xaralyn. Deze branders hebben een aparte opening waarbij het vloeistof ingegoten moet worden. Het opstarten van de vlammen duurt hierbij wat langer, omdat gesteente van eigenschap wat droger is dan wol. Hierdoor worden de vlammen ook gedempt en is het systeem veilig. 

Bio-ethanol brander rond

Wat steeds vaker voorkomt, is een ronde bio-ethanol brander! Deze branders zijn ideaal voor het maken van een eigen meubel zoals bijvoorbeeld een vuurtafel. De ronde brander zorgt voor prachtige vlammen en zijn zeer onderhoudsarm. Een ronde brander heeft een mooie afwerking en zorgt net weer voor een ander design. 

Brandduur bio-ethanol brander

Over het algemeen branden losse bio-ethanol branders zo’n 4-5 uur (sommige branders van hoogwaardige merken zoals EcoSmart Fires zelf 6-8 uur) en gaan ze gaan snel uit zodra alle brandstof gebruikt is. Als je nog steeds vlammen wilt zodra de haard uit is, dan kan je weer ethanol in de bio ethanol brander gieten zodra deze afgekoeld is (dit duurt normaal gesproken 15-30 minuten). Wij raden aan om de bio-ethanol bij te vullen middels een trechter en pas vanaf 30 minuten. Zo voorkom je grotendeels dat het vloeistof naast je brander gegoten wordt. Bij sommige branders wordt dit ook meegeleverd. Als dit niet wordt meegeleverd, dan is elk andere trechter prima te gebruiken.

Bio-ethanol brander uitzetten

Als de haard brand en je bent van plan om weg te gaan, dan kan je hem doven door de deksel te sluiten. Zodra de vlammen geen zuurstof meer hebben zullen de vlammen doven. De overgebleven ethanol blijft in de brander om voor een volgende keer te gebruiken. Als je de haard de volgende dag weer aan wilt steken, dan raden wij aan om extra brandstof in de reservoir toe te voegen. Zodoende is het veel makkelijker om de haard aan te steken en hoef je niet tussentijds terwijl je aan het genieten bent van een mooie vlammenspel bij te vullen. De deksel kan gesloten worden middels de (vaak) bijgeleverde roestvrijstalen stokken.

Bio-ethanol brander toepassingen

Met een bio-ethanol brander kan je verschillende kanten op gaan als het gaat om het maken van je eigen haard project. Wij hebben een aantal veelkomenden opties voor je op een rijtje gezet;

 • In een tv meubel
 • In een wandconsole / sidetable
 • In een salontafel
 • In een nis in de muur, bijvoorbeeld in de veranda of badkamer
 • In een keuken, zowel eiland als in het blad verwerkt
 • In een vuurtafel voor buiten
 • In een eettafel voor binnen en buiten

Hoe onderhoud ik een bio-ethanol brander?

Een bio-ethanol brander onderhouden is een veelvoorkomende vraag. Echter, het antwoord kan vrij simpel zijn: het onderhoud is nihil. Een bio-ethanol brander, indien er op de juiste manier mee om wordt gegaan, gaat eindeloos mee. Zodra er gekozen is voor een RVS brander en je gebruikt ethanol welke wat vettiger is, dan kan er een bruine gloed ontstaan op de brander. Schrik niet, dit kan gewoon verholpen worden door RVS cleaner te gebruiken. Let wel: gebruik het niet in de gleuf van de brander zelf, maar alleen op de oppervlakte. Bij een zwarte bio-ethanol brander raden wij aan om hier voorzichter mee om te gaan en alleen een doek te gebruiken met lauw water. Hou er daarnaast altijd rekening mee dat je tót 96,6% ethanol gebruikt in de brander. Hogere percentages zorgt er voor dat er hogere temperaturen bereikt worden, waarbij de inhoud van de brander (bijv. het keramische wol) kapot kan gaan. 

Welke bio-ethanol gebruik ik in mijn brander?

Wij raden altijd aan om tot 96,6% bio-ethanol vloeistof te gebruiken voor in jouw bio-ethanol brander. Hogere percentages zorgen voor hogere temperaturen waarbij het keramische wol kapot kan gaan. Let daar uiteraard wel op. 

Heb je toch wat meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze Instagram, Facebook of Pinterest pagina voor sfeerbeelden en recente projecten welke opgeleverd zijn! Of neem uiteraard contact op met een van onze interieur specialisten. Zij kunnen alles uitleggen over welke bio ethanol haard het beste bij jou past.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €25000
Merken
 • Bekijk meer
Vuurbron
Model
Vuurzicht
Breedte
 • Bekijk meer
Hoogte
Kleur