Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Hoe steek ik een bio-ethanol haard aan?
HC
Julie
12 Sep 23
Hoe steek ik een bio-ethanol haard aan?

Een Gids voor Veiligheid en Gezelligheid

Bio-ethanol haarden zijn de perfecte aanvulling op elk huis. Ze bieden niet alleen warmte en sfeer, maar ook een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele open haarden. In deze gids gaan we stap voor stap door hoe je veilig een bio-ethanol haard kunt aansteken, zodat je kunt genieten van de gezelligheid en warmte die het te bieden heeft. We begrijpen dat als je nog nooit met een haard op bio-ethanol te maken gehad hebt, dat je niet heel goed weet hoe dit werkt. 

Stap 1: Veiligheid Eerst

Voordat je begint, is het van cruciaal belang om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  1. Plaats de bio-ethanol haard op een stabiele, vlakke ondergrond, weg van brandbare materialen zoals gordijnen, meubels en papier.

  2. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is om eventuele dampen af te voeren. Open een raam of deur indien nodig.

  3. Houd brandblusmiddelen bij de hand, zoals een brandblusser of een branddeken.

  4. Zorg dat er geen kinderen of huisdieren in de buurt zijn tijdens het aansteken en gebruik van de haard.

Stap 2: Controleer de Brandstof

Controleer of de brandstofcontainer in je bio-ethanol haard vol is voordat je begint. LET OP. Ga voorzichtg om met het bijvullen van bio0ethanol. Vul de brander NOOIT bij terwijl het vuur nog brandt of als het vuur nét gedoofd is. Wacht tot de brander voldoende afgekoeld is (45 - 60 min) Zorg ervoor dat je uitsluitend hoogwaardige, zuivere bio-ethanol gebruikt, omdat dit de efficiëntie en veiligheid van de haard bevordert. Zorg ervoor dat je de bio-ethanol vult zoals de haardleverancier voorstelt. Het reservoir  is vaak voorzien van een maximumstreepje, houdt deze ook aan. Zoek je een goede bio-ethanol vloeistof? Bij Haardcenter verkopen we Pureflames Premium vloeistof. Deze is vele malen puurder van vorm dan andere vloeistoffen en is tot drie keer gezuiverd (in plaats van 1x gezuiverd, zoals vele goedkopere vloeistoffen). Meer weten of deze bio-ethanol? Je bekijkt het hier. 

Stap 3: Vul de Brander

Open voorzichtig de brander van de bio-ethanol haard en giet de bio-ethanol langzaam en voorzichtig in de brander. Gebruik een trechter om morsen te voorkomen. Vul de brander niet tot de rand; laat een kleine ruimte over om uitzetting van de vloeistof te accommoderen. Wanneer je een automatische bio-ethanol haard hebt, vult de haard zich automatisch met de vloeistof. Er zijn wel twee verschillende automatische bio-ethanol haarden. Bij de volledig automatische haarden zit er apart van de haard, bio-ethanol aangesloten en vult de haard zich automatisch wanneer dit moet. Bij een semi-automatische haard wordt de haard met een externe pomp gevuld. Je moet alleen zelf de slang in een fles bio-ethanol steken en dan vult de haard zich automatisch.

Stap 4: Controleer op Lekkage

Voordat je verder gaat, controleer je of er geen bio-ethanol is gemorst. Veeg eventuele gemorste vloeistof onmiddellijk schoon en laat de haard grondig drogen voordat je verder gaat.

Stap 5: Ontsteek de Haard

Nu komt het spannende gedeelte! Steek de manuele bio-ethanol haard aan met een lange aansteker of een lucifer. Vermijd het gebruik van een standaard aansteker, omdat dit je handen te dicht bij de vlam kan brengen. Houd de aansteker op veilige afstand van de brander en steek de vloeistof in de brander aan. Zorg ervoor dat je je handen en gezicht uit de buurt van de vlam houdt en gebruik een aansteker met een lange steel. Bij een automatische haard klink je simpelweg op de knop op de afstandsbediening of in de app!

Stap 6: Controleer de Vlam

Zodra de haard is aangestoken, controleer je of de vlam gelijkmatig brandt en de hele brander bedekt. Laat de vlammen even rustig branden voordat je de beschermkap (indien aanwezig) op de haard plaatst. De vlammen hebben even de tijd nodig om optimaal te gaan branden. Het is dus niet gek als de vlammen eerst blauw en wat lager blijven branden.

Stap 7: Geniet van de Sfeer

Nu kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van de warmte en sfeer van je bio-ethanol haard. 

 

HC
Julie
12 Sep 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta