Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Open haard in appartement, wat is er nu nog mogelijk?
HC
Danny
18 Feb 21
Open haard in appartement, wat is er nu nog mogelijk?

Een appartement gekocht, maar wil je toch heel graag genieten van een open haard? Tegenwoordig mag er nog maar weinig qua haarden binnen een appartementencomplex of überhaupt in de huishoudens in de Benelux. Traditioneel hout stoken is niet meer verantwoord, zoals veel in het nieuws is gekomen. Houtkachels produceren momenteel 23% van de fijnstof in de lucht is gebleken in nieuwe cijfers vanuit het RIVM. Daarnaast mag 'echt vuur' vaak niet meer binnen een appartementencomplex of VVE en mogen er geen complexe rookkanalen aangelegd worden. Een houtkachel of gashaard heeft namelijk een rookkanaal nodig en door de nieuwe regelgevingen wordt dit steeds lastiger gemaakt. Maar wat is er dan nog wel mogelijk als je wilt genieten van een haard in je appartement?

Keuze haard bij appartement, wat is er mogelijk?

Een belangrijke factor bij het bepalen van de haardkeuze is de afvoer van de rookgassen. Zomaar een schoorsteen door het dak of de zijgevel aan laten leggen zit er niet in. Welke haard het meest geschikt is, hangt dus onder andere af van de aanwezigheid of de mogelijkheid tot het aanleggen van een rookkanaal. Geen rookkanaal? Geen punt! Er zijn voldoende sfeervolle alternatieven waarbij een rookkanaal niet nodig en men toch kan genieten van een dansend vlammenspel tijdens de avonden.

Geschikte appartement haarden

Geschikte haarden voor in je appartement zijn haarden welke compleet afvoerloos zijn en dus geen complexe installaties nodig hebben. Hierbij hoef je niet een rookkanaal aan te leggen of door de gevel of plafond te doen. De afvoerloze haarden van nu bieden een uitkomst. Deze haarden zijn installatie vrij en hebben geen rookkanaal nodig, omdat deze haarden geen schadelijke stoffen produceren welke weggevoerd moeten worden zoals roet, rook en fijnstof. Dit zijn alternatieve haarden zoals bio-ethanol haarden, elektrische haarden en waterdamp haarden. 

Bio-ethanol haard voor in je appartement

Een bio-ethanol haard is een geschikte alternatief. Het geeft echt vuur, echte vlammen, echte warmte en is uit te breiden met een keramische houtset om het op een authentieke houtkachel te laten lijken. Bio-ethanol is alcohol die uit bietsuiker of graanzetmeel gewonnen wordt. Een duurzame en schone brandstof, dus om ventilatie hoeft men zich geen zorgen te maken. Dit overigens in tegenstelling tot gel-haarden. Haarden op gel hebben de vervelende eigenschap te walmen. Dit heb je bij bio-ethanol haarden niet

Elekrische haard voor in je appartement

Een nog veiligere alternatief (omdat dit enkel op elektriciteit brandt) is een elektrische haard. Deze haarden bieden warmte doordat er een ventilator warme lucht produceert. Je kleintje of huisdier is hiermee volledig veilig. Tegenwoordig zijn elektrische haarden zeer realistisch en kunnen makkelijk geïnstalleerd worden. Ideaal voor je appartement! Een leuke nieuwe trend is bijvoorbeeld een cinewall haard. Zo kan je deze haarden in een cinemawall inbouwen om je appartement net even dat extra luxe uitstraling mee te geven. 

HC
Danny
18 Feb 21

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta