Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Vuurbron
Model
Vuurzicht
Breedte
Hoogte
Kleur
Prijs
Tot
Cinewalls
42 resultaten
Filters & sorteren

Cinewall laten maken? 

De voordelen van het bestellen van een cinewall bij Haardcenter. De cinewall is op maat gemaakt voor de elektrische sfeerhaarden of bio-ethanol haarden. Beide afvoerloze opties: een betere combinatie is er niet! Creëer een luxe uitstraling in je woonkamer of elk andere ruimte met een thuisbioscoop. Een cinewall op maat laat je maken door Haardcenter! Waarom kies je voor ons? 

• Gratis bezorging en installatie op locatie
• In slechts 2 á 3 uur geïnstalleerd
• Kwalitatieve materialen als 16 mm dik MDF, HPL of decorspaanplaat
• Onbehandelde cinewalls direct gereed voor het schilderen of beplakken
• Televisie op perfecte kijkhoogte geïnstalleerd (95 cm of 110 cm)
• Kabels worden direct achter de cinewall weggewerkt
• Je krijgt 5 garantie op de cinewall

Wat is een cinewall? 

Een Cinewall is in feite een TV meubel met daarin extra ruimte voor geluidsinstallaties en tegenwoordig ook een (sfeer)haard, om het net op een thuisbioscoop te laten lijken. De een noemt het een cinewall, de ander een cinemawall, haardmeubel, haardkast, ga zo maar door. Het belangrijkste aspect is een combinatie van een TV, haard en geluidsinstallatie, weggewerkt in een kast of voorzetwand. Naar onze mening is een cinewall met haard niet meer weg te denken in de moderne huishoudens. Het zorgt voor een stukje luxe en sfeer in jouw leefruimte. Een cinewall met haard past in elke ruimte, omdat bij ons alles op maat wordt verzorgd. Zo kan jij zelf bepalen of je een kast of voorzetwand wilt, of je met of zonder haard wilt, met of zonder geluidsinstallatie, met of zonder verlichting, type afwerking, maatvoering, enzovoorts. Daarnaast worden alle kabels en draden uiteraard voor het zicht weggewerkt. Jij stelt jouw droom cinewall samen en wij ontzorgen jou. Onze 3D tekenaars en projectmanagers nemen al jouw wensen op en proberen een zo goed mogelijk beeld te schetsen hoe jouw toekomstige cinewall er uit komt te zien. 

Cinewall met haard voor alle TV maten

Altijd al een cinewall met ingebouwde haard willen maken? Op basis van de reguliere TV-formaten leveren wij de gewenste cinewall met haard gratis op locatie. De onbehandelde cinewalls zijn gemaakt van 16 mm lakdraag MDF voor schilderen/behangen. Geschikt voor geselecteerde sfeerhaarden met vuurbron elektrisch of bio-ethanol. De cinewalls zijn beschikbaar in verschillende breedtematen en haardopties:

Type cinewallMax. TV inch maatElektrische sfeerhaardBio-ethanol haard
146cm breedTot 47 inch TV's106x43x15cm115x50x25cm (unit)
87x21x10cm (brander)
167cm breedTot 55 inch TV's127x43x15cm135x50x25cm (unit)
117x21x10cm (brander)
192cm breedTot 65 inch TV's152x43x15cm155x50x25cm (unit)
127x21x10cm (brander)
205cm breedTot 72 inch TV's165x43x15cm170x50x25cm (unit)
154x21x10cm (brander)
222cm breedTot 77 inch TV's182x43x15cm185x50x25cm (unit)
154x21x10cm (brander)
230cm breedTot 85 inch TV's190x43x15cm195x50x25cm (unit)
175x50x25cm (brander)


De standaard hoogte is 260 cm. Om een beeld te krijgen van de beschikbare TV wanden en kijkhoogtes per wand, raadpleeg onderstaand overzicht met referentiepersoon: overzicht afmetingen en kijkhoogtes per wand. Bij uitzonderlijke hoogtes, wordt er contact met je opgenomen voor een eventuele meerprijs.

Unieke cinewall afwerkingen

De cinewall keuze is nog nooit zo uitgebreid geweest. Kies één van de unieke geselecteerde afwerkingen die het beste matcht met jouw interieurwensen. Ga je voor een onbehandelde tv wand? Dan kan je deze eenvoudig laten schilderen of behangen. Ook kan je voor een afgewerkte opstelling kiezen in volledig zwart eiken houtlook, lederlooks, marmerlooks, zijdeglans of hoogglans.

Type afwerkingType materiaalExtra materiaal bio-ethanol haard variant
Onbehandeld voor schilderen of behangen/beplakkenLakdraag MDF 16mmHittebestendig Promat Promafour
Houtlook zwart eikenHPL - Cleaf U129 YosemiteHittebestendig Promat Promafour
Lederlook zwart eikenHPL - Cleaf FA33 PrimoFioreHittebestendig Promat Promafour
Marmerlook donkergrijsHPL - Cleaf FC19 Talco/SetaHittebestendig Promat Promafour
Marmerlook witHPL - Cleaf FB38 Talco/SetaHittebestendig Promat Promafour
Zijdeglans wit afgelakt (mat)Lakdraag MDF 16mmHittebestendig Promat Promafour
Hoogglans zwart afgelaktMelamine MDF 16mmHittebestendig Promat Promafour

Staat jouw gewenste opstelling er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze haardspecialisten. Wij helpen je graag bij het realiseren van je gewenste TV wand met haard opstelling.

Behandelen met voorstrijklaag 

Na de installatie van een onbehandelde cinewall is de muur direct klaar om geschilderd of beplakt te worden. Om de handelingen voor het afwerken te verminderen, bieden wij de mogelijkheid om een voorstrijklaag aangebracht te krijgen. Het voordeel van een voorstrijklaag is dat verf of behang er direct overheen kan en je dit dus niet eerst zelf moet aanbrengen op het MDF.

Afwerken met plinten

De cinewall heeft een standaard ingevallen plint. Dit betekent dat wanneer je aan de voorzijde naar de cinewall kijkt, het lijkt alsof de cinewall een klein beetje zweeft. Wil je een opbouwplint? Dan kan dit ook kosteloos in hetzelfde materiaal als de cinewall. Wil je een bestaande plint plaatsen? Het is ook mogelijk om een eigen/bestaande plint vanaf 9cm hoog over de ingevallen plint heen te plaatsen. Hiermee kan je de ingevallen plint wegwerken en je huidige muurplint netjes over de cinewall doortrekken.

Wegwerken van kabels

De locatie van een stopcontact is belangrijk voor het werkwerken van kabels. Kabels worden netjes weggewerkt wanneer het stopcontact aan de achterzijde van de cinewall locatie zit. Televisies en soundbars hebben kabels (220V) en deze worden dan achter de cinewall weggewerkt. Als een stopcontact niet direct achter de cinewall zit, kunnen de kabels links of rechts uit de wand komen, zodat je deze vervolgens zelf kunt wegwerken naar het betreffende stopcontact. Op de productpagina's kan je aangeven wat de locatie van jouw stopcontact is en aan welke zijde van de cinewall wij een opening moeten maken voor de kabels.

De bekende ontvangers van Ziggo of KPN worden achter de cinewall links of rechts onder de haard weggewerkt. Het signaal bereikt de kastjes door het plaatmateriaal heen. In sommige gevallen, is er ook de wens om een Playstation, Xbox of Nintento weg te werken. Hiervoor maken wij het gat achter de TV opening groter, zodat de spelcomputer hierachter kan worden geplaatst, maar je er ook nog bij kunt. Hiervoor is dan wel verstelbare TV beugel vereist.

Cinewall installatie op locatie

Heb je een cinewall gevonden die voldoet aan jouw interieurwensen? Leuk! Alle cinewall prijzen online zijn inclusief montage en installatie op locatie. Om de cinewall zorgvuldig te kunnen installeren, is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande informatie:

  • Cinewalls kunnen op een bestaande vloer worden opgebouwd. Uit veiligheidsredenen zijn onze monteurs verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Als je vloer inmiddels ligt, dan adviseren wij je om de vloer af te dekken. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen.
  • Om wandvullende of zwevende cinewalls stevig te plaatsen, wordt er een balk gemonteerd op de muur van de cinewall locatie waar de cinewall vervolgens tegenaan wordt bevestigt. Dit kan op een reeds afgewerkte muur.
  • De kleur en structuur van hout en fineer kunnen verschillen, aangezien het natuurlijk materiaal betreft. Je kunt kleur/structuur stalen opvragen via [email protected].
  • Cinewalls worden standaard zonder TV en TV beugel opgeleverd. Televisies zijn dure apparaten en ligt in risicosfeer van ons wanneer er mogelijk iets fout gaat tijdens de montage. Bij verzoek kunnen wij dit alsnog voor je doen en onze monteurs proberen altijd uiterst zorgvuldig te werk te gaan. Wij kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen.

Cinewall met haard

Een cinewall met haard maken wij op maat en selecteren hierbij de perfecte haard voor uw TV en cinewall. Deze cinewall sfeerhaarden lopen gelijk mee met de inch maten van jouw TV. Voor bijna elke TV hebben wij haarden geselecteerd welke hier aan voldoen. Zo loopt je haard precies even breed met je TV en dat is vaak toch wel het mooiste. De haard mag ook in verhouding met je TV iets groter zijn. Iets kleiner kan ook, maar wij raden het af om het niet meer te laten zijn dan 5-10cm aan elke kant. Sprekend vanuit onze ervaring met cinewall open haarden, adviseren wij om hier rekening mee te houden. Er zijn daarnaast verschillende mogelijkheden om mee te werken:

Cinewall met sfeerhaard

Een cinewall met sfeerhaard is een elektrische ingebouwde haard welke volledig instelbaar is voor bijvoorbeeld de temperatuur, vlammenspel en kleuren. Zo kan je jouw eigen thuisbioscoop volledig naar eigen smaak en wensen maken.

Cinewall met waterdamp haard

Een cinewall met waterdamp haard geeft een wat authentiekere look met de logset (houtset) en het rook door de waterdamp wat er van af komt. Vind je het toch onnodig om met verwarming te werken, dan is een waterdamp haard voor je cinemawall uitermate geschikt. Deze zijn kind- en huisdier vriendelijk, want je kan je handen door het rook heen halen. Er komt namelijk geen warmte van af. 

Cinewall met bio-ethanol haard

Een cinewall met bio-ethanol haard is een wat luxere variant met echt vuur. Hiervoor kan je de volledig geautomatiseerde bio-ethanol branders voor gebruiken of inbouwunits welke hiervoor geschikt zijn. Deze zijn met afstand te bedienen en kan je de vlammen in verschillende hoogtes instellen. Dit bepaald daarmee ook gelijk de warmte output. 

Cinewall met haard laten maken?

Een cinewall met haard laten maken? Onze specialisten helpen jou hier graag bij. Haardcenter werkt puur en alleen samen met de beste meubelmakers in de regionen om voor jou een maatwerk meubel op te leveren welke volledig aan jouw wensen voldoet. Wij gebruiken enkel de beste materialen en komen altijd eerst langs voor een inmeet afspraak, waarbij we de mogelijkheden en materiaalkeuze bespreken. Hierin kijken we ook welke haard geschikt is voor jouw situatie. Bel of mail ons voor de mogelijkheden. 

Cinewall met haard kosten? 

Wat kost een cinewall met haard? Een vraag welke wij vaak krijgen. Helaas kunnen we niet meteen een antwoord hier op geven, want het hangt namelijk van veel zaken af. Er moet namelijk gekeken worden hoe groot de cinewall moet worden (en gelijk daaraan hoe groot de haard moet zijn), wat voor haard er gebruikt moet worden (een elektrische sfeerhaard voor je cinemawall begint bij zo'n 600-700 euro, een volledig automatische bio-ethanol brander begint bij 3.000 en kan oplopen tot wel 10.000+) en wat de afwerking moet zijn. Een cinewall zien wij vaak gestuct, behangen en/of geverfd, maar steeds vaker worden de meest luxe ideeen uit de kast getrokken, zoals bijvoorbeeld een volledig met leer beklede cinewall cq. schouw. Hou rekening met een vanaf prijs van ongeveer € 1.500,00, welke kan oplopen naarmate er meer wensen zijn. 

Onze specialisten helpen je graag bij jouw nieuwe cinewall met haard. 

Meest gestelde vragen rondom cinewalls 

Wij krijgen enorm veel vragen rondom de cinewalls. Deze vragen hebben wij voor het gemak voor jou opgesomd:

Wat is een cinewall? 

Een cinewall is een kast waarbij een TV, haard en andere media in verwerkt is. Zie het als een eigen thuisbioscoop. Een cinewall kan vrijstaand zijn, wandvullend of zwevend aan de muur. Een cinewall kan strak afgewerkt zijn door het te schilderen of behangen, maar bijvoorbeeld ook afgewerkt worden met hout, betonlook, marmer en andere materialen. Een cinewall kan strak en simpel zijn zoals een voorzetwand met een TV en haard er in verwerkt, maar tegenwoordig worden mensen steeds creatiever en willen steeds meer een luxure afwerking. Denk bijvoorbeeld aan nisjes aan de zijkanten, kasten, verlichting, etc. Een cinewall wordt ook wel een TV wand met haard genoemd of een bioscoopwand. 

Wat heb je nodig voor een cinewall? 

Uiteraard voldoende ruimte, aansluiting voor elektriciteit met voldoende stopcontacten (voor de TV, haard en mogelijke andere media zoals een playstation, mediabox, etc.) en mogelijk een vaste TV aansluiting als je geen mediabox wilt verwerken. Daarnaast is het afhankelijk hoe je de cinewall wilt afwerken. Wij werken met kant en klare pakketten van hout, MDF of eikenfineer. Er wordt als het ware een skelet gebouwd met de platen welke hier tegenaan komen. Bij gebruik van een elektrische haard hoef je geen rekening te houden met brandveiligheid. Bij een bio-ethanol haard moet je met brandwerende plaatmaterialen werken. Uiteraard houden wij hier altijd rekening mee bij onze installaties.

Wat kost een cinewall? 

Wat een cinewall kost is afhankelijk van het formaat, de afwerking, de opties en welke haard er gekozen wordt. Zoals je kan zien is dit niet 1-2-3 aan te geven. Bij ons begint een cinewall compleet geleverd, geïnstalleerd én met een elektrische sfeerhaard op € 2.197,-. 

Hoe diep is een cinewall?

Afhankelijk van je haard welke je kiest, begint een cinewall meestal bij 20cm diep. Dit loopt op tot 40cm maximaal. Je kan kiezen voor een front haard met enkelzijdig vuurzicht. Wij hebben in ons assortiment speciale cinewall haarden én ondiepe haarden waar je uit kan kiezen welke ideaal zijn voor een cinemawall. Bij een driezijdige (3D) haard, heb je te maken met een diepere haard, waarbij inherent hieraan de cinewall ook dieper moet worden. 

Hoe breed is een cinewall? 

De breedte van een cinewall is afhankelijk van de maat TV welke je hebt. Doorgaans merken wij dat er veel klanten zijn met een 65 inch TV, waarbij de cinewall 192cm breed wordt. Een cinewall van 2 meter is gemiddeld. Uiteraard hebben wij verschillende mogelijkheden. De standaard kleinste cinewall begint bij 146cm breed en de grootste standaard cinewall 230cm breed. Uiteraard kan je altijd een cinewall op maat kiezen!

Kan een cinewall zonder haard?

Zeker! Je bepaalt uiteraard zelf je eigen design. Het komt niet regelmatig voor, maar er zijn klanten welke kiezen voor een rustig ogende cinewall zonder haard. Dit behoort ook tot de mogelijkheden. 

Wat kost het om een cinewall te laten plaatsen?

Wij kunnen uiteraard niet voor iedereen spreken, maar bij ons is het vanzelfsprekend dat dit binnen de prijs is inbegrepen! Als je bij haardcenter een cinewall kant en klaar besteld, wordt deze kosteloos bezorgd én geplaatst. 

Hoe lang duurt het om een cinewall op maat te laten maken? 

Jouw samengestelde TV wand met haard kan binnen 6 tot 8 weken worden geplaatst en geïnstalleerd op locatie na opdrachtbevestiging.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €5000
Vuurbron
Model
Vuurzicht
Breedte
Hoogte
Kleur