Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Vuurbron
Model
Vuurzicht
 • Bekijk meer
Breedte
 • Bekijk meer
Hoogte
Kleur
 • Bekijk meer
Merken
 • Bekijk meer
Prijs
Tot
Elektrische haarden
325 resultaten
Filters & sorteren
Dionis 49cm
Artflame
€367,00
Carmen 78cm
Artflame
€537,00
Sale
LED 60
Aflamo
€337,00€499,00
New Forest Electric 2400 Driezijdig
British Fires
€5.995,00
i-1000e Deep Driezijdig
Charlton Jenrick
€1.995,00
E-one 130S Driezijdig
Kalfire
€5.997,00
Schiller
Glow Fire
€1.597,00
Sale
Cassette 600 LED 2.0 Eco
Dimplex
€787,00€987,00
Lasize Wit
Xaralyn
€1.497,00
Panoramic HD Front (75-200cm)
Infinix Fires
€2.950,00
Sale
Ignite XL 50" 130cm
Dimplex
€997,00€1.331,00
Sale
Verdi
Dimplex
€1.397,00€1.767,00
Bramshaw
British Fires
€2.045,00
New Forest Electric 1200 Driezijdig
British Fires
€3.300,00
SuperB 40 (Deluxe) 102cm
Aflamo
€1.037,00
Sale
Silverton 67cm
Dimplex
€717,00€926,00
Sale
LED 40
Aflamo
€337,00€499,00
Panoramic HD Driezijdig (75-200cm)
Infinix Fires
€2.950,00
Neptun 84cm
Glow Fire
€317,00
Sale
Danville Antique
Dimplex
€897,00€1.131,00
Neo 3C
ACR Heat Products
€1.847,00

Elektrische haard kopen?

Ben je van plan om een elektrische haard aan te schaffen? Denk dan eerst na over hoe je de haard wilt plaatsen. Een elektrische open haard of een elektrische sfeerhaard kan voor een prachtige ambiance zorgen voor in jouw woonkamer. Maar zo zijn er veel verschillende soorten en merken beschikbaar op de markt. Zo heb je elektrische designhaarden, klassieke haarden en tijdloze designs. De prijzen van onze haarden verschillen veel van elkaar. Dit heeft vooral te maken met hoe realistisch het vuurbeeld is. Hoe realistischer het vlammenspel en vuurbeeld, hoe complexer de techniek. Hoe complexer de techniek, hoe kostbaarder de haard. Voldoende keuze dus als het gaat om een elektrische haard of elektrische open haard.

Hoe kies je hier in de juiste? Wij maken voor jou een onderscheid tussen de verschillende soorten elektrische sfeerhaarden en elektrische open haarden om jouw keuze gemakkelijker te maken.

Soorten elektrische haarden

Een elektrische sfeerhaard vrijstaand is bedoelt voor in de open ruimte, elektrische wandhaarden voor tegen de muur en elektrische inbouwhaarden voor je eigen project. Deze kan je inbouwen in de muur of bijvoorbeeld in een meubel. Wat je steeds vaker ziet is dat een elektrische sfeerhaard wordt ingebouwd in een cinewall. Dit zijn haarden welke de afmetingen hebben van de gemiddelde inches van een TV zodat het perfect eronder past. Een andere optie is de plaatsing van een elektrische haard in een schouw (elektrische openhaard). Daarmee creëer je een extra sfeervolle blikvanger voor de kamer. Ook hierin zijn er legio mogelijkheden. Zo heb je een elektrische haard 2-zijdig, 3-zijdig, elektrische hoekhaard en ga zo maar door.

Voordelen van elektrische haarden

Waar deze haarden vroeger minder populair waren, bieden de hedendaagse mogelijkheden veel voordelen. Het grootste voordeel is de 'plug & play' techniek welke het mogelijk maakt om de sfeerhaard elektrisch nagenoeg overal te kunnen plaatsen, ophangen of inbouwen. Hier heb je dus geen rookkanaal, schoorsteen of gasleiding meer voor nodig. Een ander voordeel van de elektrische haard: het geeft geen rommel. Je verspilt geen tijd aan schoonmaak als gevolg van as of roet en je hebt geen houtopslag nodig. Door de elektrische technieken zijn de fabrikanten dus ook ongelimiteerd aan het bedenken van uitstekend tijdloze designs. Wij zetten de voordelen van een elektrische kachel voor je op een rijtje: 

 1. Veilig: een elektrische haard is compleet veilig. Voor kinderen en huisdieren. Je kan er je handen tegen aan houden en het zal niet verbranden. 
 2. Warmte: ondanks het feit dat een elektrische haard eigenlijk een nephaard is, een elektrische haard kan alsnog warmte afgeven! In een elektrische haard zit een ventilator welke warme lucht blaast. Zo zorgt het voor een heerlijke bijverwarming. 
 3. Realistisch: tegenwoordig zijn veel leveranciers over aan het stappen op het aanbieden van elektrische alternatieven en gebruiken hun jarenlange ervaring en kennis in de haardenmarkt hiervoor. Wat je dan krijgt? Splinternieuwe technieken en producten. Deze dagen zijn elektrische kachels realistischer dan ooit. Beleef het zelf in onze experience center in Heemskerk! 
 4. Milieuvriendelijker: alhoewel een apparaat op elektriciteit nooit helemaal milieuvriendelijk is, is het wel een bewustere keuze dan een gashaard of houtkachel. 
 5. Geen schadelijke stoffen: aansluitend op het feit dat een elektrische haard milieuvriendelijker is, produceert het ook geen schadelijke stoffen zoals roet of rook of co2. 
 6. Sfeerstand zonder warmte: een bijkomend voordeel is dat een elektrische haard ook als sfeerverwarming kan dienen. Wel de vlammen, niet de warmte. 
 7. Volledig instelbaar: sommige sfeerhaarden zijn compleet in te stellen wanneer de haard aan moet gaan en wanneer niet. Wil je bijvoorbeeld dat je elektrische haard elke avond om 18:00 aan gaat en om 23:00 weer uit? Dat kan! 
 8. Niet alleen gele vlammen: ook zijn de vlammen in allerlei kleuren aan te passen. Zo blijft het nooit saai, maar kan je genieten van verschillende ambiances welke aan kunnen sluiten op bijvoorbeeld je Philips Hue systeem. 
 9. Wisselende decoratie: ben je die houtstammen een keer zat? Varieer dan van decoratie door bijvoorbeeld witte of zwarte stenen te nemen, ice cristals, gekleurd glas of andere houtstammen. Dit kan allemaal! 
 10. Betaalbaar: een elektrische haard begint al bij een paar honderd euro. Zo is er voor ieder budget een elektrische sfeerhaard te vinden. 
 11. Alle mogelijke situaties: er zijn veel verschillende soorten haarden op de markt, denk aan inbouwhaarden, vrijstaande haarden, wandhaarden, haarden voor buiten, noem het maar op! Zo is er een elektrische sfeerhaard beschikbaar voor elke mogelijke situatie. 

Eenvoudige installatie

Een van de grootste voordelen van een elektrische haard is dat het zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken is. In tegenstelling tot traditionele haarden, hoef je geen schoorsteen of ventilatiesysteem te hebben. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt genieten van de warmte en sfeer die de haard biedt. Bovendien zijn de meeste elektrische haarden voorzien van een afstandsbediening, waardoor je de haard gemakkelijk kunt bedienen vanaf de bank of stoel.

Duurzame keuze

Een van de grootste voordelen van een elektrische haard is dat het kostenbesparend en energie-efficiënt is. In tegenstelling tot traditionele haarden, hoef je geen hout of gas te kopen om te branden. Elektrische haarden gebruiken elektriciteit om warmte te genereren, wat veel goedkoper is dan het kopen van brandstof. Bovendien zijn elektrische haarden energie-efficiënter dan traditionele haarden, omdat ze geen warmte verliezen door rookkanalen of ventilatieopeningen. Dit betekent dat je minder energie verbruikt en dus geld bespaart op je energierekening.

Daarnaast verschillen vele haarden ook qua ervaring en techniek. Hoe brandt de haard? Hoe realistisch is het? Ontdek hieronder de verschillende technieken.

Elektrische haarden met LED-verlichting

De meest betaalbare elektrische techniek is door middel van een houtset met LED-verlichting. De houtset krijgt een gloeieffect door deze verlichting. Voorbeelden van dit soort elektrische haarden met led zijn de Synergy. Deze haard typen zijn vooral geschikt voor inzet/inbouw oplossingen. Het voordeel van de haard is het lage stroomverbruik. Het nadeel van deze techniek is dat er geen rookontwikkeling zichtbaar is en het vuurbeeld minder diepte geeft. De elektrische led haarden worden bijvoorbeeld toegepast in tv meubels.

Elektrische haarden met waterdamp

Een stap realistischer worden de haarden met lichtprojectie op een fijne waterdamp. De Opti-Myst haarden maken waterdamp wat opstijgt tussen de houtset door. De lichtprojectie vanuit de onderkant door de houtset op waterdamp zorgt voor een bijzonder realistisch 3-dimensionaal vuurbeeld. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Deze waterdamp haard kan geplaatst worden in een bestaande situatie, een schouw met enkelzijdig vuurbeeld of een doorkijkhaard. Voor haarden met de Opti-Myst techniek kun je denken aan de Cassette 600 en de Opti Virtual 360.

Elektrische haarden met Pepper’s Ghost-techniek

Opti-Virtual is weliswaar een elektrische haard, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. Deze nieuwe techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Door middel van LCD LED projectie wordt er een zeer realistisch vuurbeeld neergezet dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op toneel en in musea. Een elektrische haard was nog nooit eerder zo realistisch. Je hebt keuze uit twee modellen, de Opti Virtual Single en de Opti Virtual Double.

Verbruik elektrische haard

Een elektrische haard verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW). Wanneer je de warmtestand gebruikt, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur. Stel dat je een elektrische haard met 2000 Watt hebt gekocht, dan ziet de berekening er als volgt uit: € 0,39 x 730 (uren in de maand) = € 284,70 per maand. Deze eindprijs is slechts een indicatie.

Onderhoud van een elektrische haard

Gelukkig heeft een elektrische haard geen onderhoud nodig. Deze haarden op basis van (voornamelijk) LED technieken hebben vele branduren. Er kan hooguit een keer een onderdeel stuk gaan. Omdat het om een plug en play haard gaat, zijn deze onderdelen gemakkelijk om te wisselen. Je haalt het onderdeel los, plugt een nieuwe in en je bent al klaar. Een waterdamp haard heeft echter wel onderhoud nodig. Je leest alles hierover in onze blog

Elektrische haard in maatwerk meubel

Tevens is het mogelijk om jouw elektrische haard mee te laten nemen in een maatwerk meubel. Onze interieurspecialisten kunnen een 3D tekening op maat maken met daarin jouw elektrische droomhaard hierin meegenomen. Wij kijken naar de technische haalbaarheid, de specificaties, de inbouwmogelijkheden en verdere zaken om er voor te zorgen dat alles tot in de puntjes opgeleverd gaat worden. Ontdek de mogelijkheden bij ons op de website of neem contact op met een van onze haardspecialisten. 

Keuzehulp elektrische haard

Als je op zoek bent naar een manier om je huis te verwarmen en tegelijkertijd een gezellige sfeer te creëren, dan is een elektrische haard misschien wel de perfecte oplossing voor jou. In deze gids vind je handige tips en advies om de beste elektrische haard te kiezen die past bij jouw interieur en behoeften.

Bepaal het doel van jouw elektrische haard

Voordat je begint met het kiezen van een elektrische haard, is het belangrijk om te bepalen wat het doel ervan is. Wil je de haard voornamelijk gebruiken als verwarming of als decoratie? Als je de haard voornamelijk als verwarming wilt gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar het vermogen en de efficiëntie van de haard. Als je de haard voornamelijk als decoratie wilt gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar het design en de sfeer die de haard creëert in jouw interieur.

Kies het juiste formaat en design

Bij het kiezen van een elektrische haard is het belangrijk om rekening te houden met het formaat en design. Meet de ruimte waar je de haard wilt plaatsen en kies een haard die past bij de grootte van de kamer. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het design van de haard en of dit past bij de stijl van jouw interieur. Er zijn verschillende designs beschikbaar, van klassiek tot modern, dus kies een haard die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een elektrische haard heeft, uiteraard, elektriciteit nodig. Onderzoek daarom eerst of er ergens in de buurt een stopcontact zit. De meeste elektrische haarden hebben een snoer van gemiddeld 1,5 meter lang. Kijk goed op de lijntekening of de handleiding van de haard aan welke kant het snoer zich bevindt. Soms kan je namelijk net niet goed uitkomen. Stel je installeert een elektrische haard onder een TV en het stopcontact zit aan de linkerkant, maar het snoer aan de rechterkant van je haard, dan kan het zo zijn dat je het niet red en dat is zonde. 

Controleer je meterkast en andere apparatuur

Bij het installeren van een elektrische haard kan het zo zijn dat je hiervoor gekozen hebt voor de verwarming. Een gemiddelde elektrische haard geeft een warmteoutput van 1500 - 2000 Watt. Stel dat je haard gaat gebruiken in de woonkamer, kijk dan eerst goed of je niet teveel 'zwaargewichten' op 1 groep hebt aangesloten. Dat wil zeggen, een vaatwasser, koelkast, combi-oven, televisie, kookplaat, ga zo maar door. Het kan namelijk zo zijn dat als je al deze apparatuur inclusief elektrische haard op 1 groep gaat aansluiten en je zet de verwarmingsstand aan, dat de stoppen eruit vliegen en dat wil je natuurlijk niet hebben. 

Controleer certificeringen 

Bij je aanschaf van een elektrische haard raden wij altijd aan om te controleren of de haard wel CE gekeurd is. Elektrische haarden winnen populariteit en er komen steeds meer modellen op de markt. Helaas merken wij dat er veel geïmporteerde goedkopere toestellen worden aangeboden welke niet voldoen aan de Europese veiligheidsvereisten. Controleer in de handleiding van het toestel (vaak online te raadplegen, ook bij ons altijd op de website), of de haard een CE-keuring/markering heeft. 

Meer dan 50 merken bij Haardcenter.nl

Haardcenter.nl is sinds jaren de specialist op het gebied van elektrische haarden. Benieuwd welke elektrische haard het beste bij jou past? Laat jezelf inspireren door meer dan 50 merken met vele unieke ontwerpen in Nederland. De elektrische haarden zijn onderverdeeld in vrijstaande haarden, wandhaarden, inzethaarden en inbouwhaarden. Van vele merken is Haardcenter.nl officieel importeur binnen de Benelux en worden de haarden voor scherpe prijzen aangeboden, alsmede snel geleverd worden. Door onze specialisme in elektrische open haarden en haarden zonder rookkanaal zijn we gegroeid tot het grootste platform van Europa binnen dit segment. Wij leveren niet alleen in Nederland maar ook in België.

Een elektrische open haard online kopen bij Haardcenter.nl.

- Haardcenter is dé specialist in afvoerloze haarden
- Jarenlange expertise in (maatwerk) haarden en haardprojecten 
- Ruim 15.000 tevreden klanten
- Groot assortiment elektrische haarden
- Veel unieke merken welke uitsluitend bij Haardcenter.nl verkrijgbaar zijn
- Gratis 3D-tekeningen voor maatwerk
- Gratis verzending boven € 200,- binnen Benelux

Meer informatie?

Heb je nog vragen over elektrische haarden? Onze haardspecialisten zijn bereikbaar via de vele contactmogelijkheden.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €20000
Merken
 • Bekijk meer
Vuurbron
Model
Vuurzicht
 • Bekijk meer
Breedte
 • Bekijk meer
Hoogte
Kleur
 • Bekijk meer