Filter

Resultaat 1–30 van de 94 resultaten wordt getoond

Elektrische inbouwhaard kopen

Een elektrische haard met inbouw mogelijkheden is een makkelijke keuze waarin je alle vrijheid hebt om zelf aan de slag te gaan. Een elektrische inzethaard wordt gekozen als basis binnen een meubel, waarin vervolgens de ombouw en de afwerking wordt gekozen. Zo kan je een elektrische haard in een tv meubel bouwen, in een kast, maar bijvoorbeeld ook in je badkamer of veranda. De mogelijkheden van elektrische haarden zijn eindeloos.

Vuurzicht inbouwhaarden

Een inbouwhaard is prachtig, maar er zijn veel verschillende soorten en mogelijkheden op de markt. Een van de belangrijkste opties en kenmerken is het vuurzicht. Dit bepaald namelijk hoe een haard in de ruimte tot zijn recht komt. Wij maken onderscheid tussen verschillende type elektrische inbouwhaarden met zijn eigen vuuraanzicht, te weten:

Inbouwhaard 1 zijdig of front aanzicht

Een inbouwhaard met 1 zijde is vrijwel altijd alleen van voren te zien en is de meest voorkomende elektrische inbouwhaard. Deze type inbouwhaard met front aanzicht kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een brede 1 zijdige inbouwhaard wordt tegenwoordig vaak toegepast en ingebouwd onder een televisie. Dit geeft een unieke sfeer in je woonkamer.

Inbouwhaard 2 zijdig vuuraanzicht of hoekhaard

Een 2 zijdige inbouwhaard (dubbelzijdig), oftewel hoekhaard, is een elektrische inbouwhaard met 2 glazen kanten. Wat vaak voorkomt, is dat deze type inbouwhaarden gebruikt worden in een bestaande situatie, zoals een bestaande schouw. Hierin wordt de oude gashaard of openbaard vervangen en wordt de elektrische hoekhaard er voor in de plaatst ingebouwd. Ook zien wij de hoekhaard steeds vaker voorkomen in keukens, wat echt iets unieks met zich meebrengt. Hiervoor wordt de hoek van een kookeiland gebruikt.

Inbouwhaard 3 zijdig vuuraanzicht

Een 3 zijdige inbouwhaard wordt ook vaak gebruikt in een schouw of muur en brengt een prachtig vuurspel met zich mee door de drie glazen wanden van deze type haarden. Deze haarden komen het best tot zijn recht op een centrale plek binnen je woning. Daarnaast kan je deze haarden ook als ruimteverdeler gebruiken. Als er een tussenmuur beschikbaar is zonder deur, dan kan een 3 zijdige inbouwhaard op de kopse kant worden ingebouwd. Dit brengt een unieke aanzicht met zich mee, waarbij de haard van praktisch elke kant te bewonderen is!

Inbouwhaard 4 zijdig vuuraanzicht

Een 4 zijdige inbouwhaard is een haard waar je letterlijk niet omheen kan. Door middel van de vier glazen kanten en vuuraanzichten is de haard vanuit elke kant te bewonderen. Deze haarden worden in grote open ruimtes met een midden console of paneel ingebouwd om de ruimtes af te breken, maar toch ultiem sfeergenot in huis te brengen.

Inbouw doorkijkhaard of roomdivider

Een doorkijkhaard wordt vaak gebruikt als roomdivider. Eigenlijk valt deze categorie elektrische inbouwhaard onder de 2 zijdige vuuraanzicht haarden, omdat deze type haarden ingebouwd worden in een muur, waarbij je als het ware door de haard heen kan kijken van de ene ruimte naar de andere ruimte. Veel voorkomende toepassingen is een grote woonkamer waarin een paneel wordt geplaatst waarin de doorkijkhaard ingebouwd wordt of om de woonkamer met de keuken te scheiden, maar toch op deze manier een connectie weet te behouden met de ruimtes.

Hoe installeer ik een elektrische haard?

Een elektrische haard installeren of inbouwen gaat vrij gemakkelijk. Kies een geschikte ruimte uit waar de haard geplaatst moet worden. Bij elektrische haarden is het meest belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. Dit gaat namelijk volgens het plug & play principe; steek de elektrische haard in de stopcontact, zet de haard vervolgens aan en je kan al genieten! Daarnaast zijn er elektrische inbouwhaarden van bijvoorbeeld het merk Faber, waarbij er ook sprake is van waterdamp technieken. Denk bijvoorbeeld aan de Opti-Mist serie. Hierbij is het, voor gebruiksgemak, ook handig als de elektrische haard voor inbouw doeleinden aangesloten wordt aan het waternet. Zo voorkom je bijvullen en hoef je de haard alleen nog maar met de afstandsbediening aan- en uit te zetten!

Mocht je er niet uitkomen dan kan je altijd een van de specialisten van Haardcenter om hulp vragen.