Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Inbouwhaarden
Een inbouwhaard is een haard welke in een bestaande of nieuwe situatie wordt ingebouwd. Dit kan in een schouw, muur of tussenmuur zijn. Een inbouwhaard kan strak afgewerkt worden, of kan verwerkt worden in een bestaande schouw of open haard.
Bij klanten thuis
Inspiratie nodig? Meer inspiratie

Inbouwhaard kopen?

Een inbouwhaard wint steeds meer populariteit en wordt steeds vaker gebruikt om iets unieks in huis te brengen. Zo worden inbouwhaarden gebruikt voor een bestaande situatie, zoals een muur, onder en TV, in meubels of in een bestaande open haard of schouw. Bij het bepalen of een inbouwhaard iets voor jou is, is het belangrijk om de situatie of de plek te bepalen. Dit is zeer belangrijk, omdat je niet zomaar even een inbouwhaard verplaatst. Daarom is het goed om twee keer na te denken over de plek waar je je nieuwe inbouwhaard wilt hebben. Er zijn verschillende opties mogelijk, wij zetten het voor jou op een rijtje;

Inbouwhaard onder een TV

Steeds vaker willen mensen iets unieks binnenshuis halen. Steeds meer willen we een luxe uitstraling en wint de metropolitan interieur stijl meer publiek. Alles wordt strak afgewerkt, zoals de TV in de muur, kasten op maat, meubels op maat, etc.

Inbouwhaard in de muur

Strakke afwerkingen, strakke muren, wie houdt er nou niet van? Een logische oplossing voor een inbouwhaard is om deze in een muur in te bouwen. Niet alleen zorgt dit voor ruimtebesparing, ook creëert het een prachtige sfeer in de woonkamer. Een ideale oplossing als alternatief voor bijvoorbeeld een schilderij aan de muur!

Inbouwhaard in een schouw

Als alternatief voor een hout of gashaard zoeken mensen nieuwe mogelijkheden tot haarden. In de binnenstad en oude grachtenpanden zijn er nog prachtige open haarden aanwezig. Een inbouwhaard kan in een authentieke schouw of open haard ingebouwd worden, wat een perfecte mix tussen klassiek en modern is.

Verschillende typen inbouwhaarden

Na de keuze van de situatie en plek waar je de inbouwhaard wilt hebben, is het daarna belangrijk om de keuze te maken tussen een elektrische inbouwhaard of een bio-ethanol inbouwhaard. Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Elektrische inbouwhaard

Een elektrische inbouwhaard heeft als voordeel dat de haard in verschillende standen inzetbaar is. De haard kan voor sfeer dienen, waarbij je alleen gebruik maakt van het vlammenspel, maar niet de warmte. Dit is de meest energiezuinige stand. Daarnaast kan er met de bijgeleverde afstandsbediening verschillende warmtestanden ingesteld worden. Hierdoor kan een elektrische inbouwhaard als bijverwarming gebruikt worden.

Bio-ethanol inbouwhaard

Een bio-ethanol inbouwhaard is een inbouwhaard met echt vuur, welke als voordeel heeft dat er geen rookkanaal benodigd is. Een bio-ethanol inbouwhaard kan ook als bijverwarming ingezet worden, de warmtestanden zijn te reguleren door de afdekplaat van de bio-ethanol brander meer open of meer dicht te zetten en daarnaast zijn er mogelijkheden om een automatische brander aan te schaffen. Deze bio-ethanol branders kunnen op afstand bedient worden.

Vuuraanzicht inbouwhaarden

Als laatste is het de keuze hoe jij wilt genieten van het vlammenspel. Er zijn verschillende opties voor vuuraanzicht mogelijk. Dit bepaalt niet alleen je interieur, maar ook je zicht.

Eenzijdige inbouwhaarden (front)

Een eenzijdige inbouwhaard, oftwel fronthaarden, heeft een enkelzijdige vuuraanzicht. Deze haarden worden in een muur ingebouwd en afgewerkt en bijvoorbeeld onder een televisie.

Tweezijdige inbouwhaarden (hoek)

Een tweezijdige inbouwhaard, oftewel hoekhaarden, heeft een tweezijdige vuuraanzicht welke op een hoek ingebouwd dient te worden. Denk bijvoorbeeld in een bestaande open haard of de hoek van een muur.

Doorkijk inbouwhaard (tunnel)

Een tunnel inbouwhaard, oftewel doorkijkhaarden, heeft ook een tweezijdig vuuraanzicht, maar deze is aan weerskanten te bewonderen. Met deze type haarden kan je door de haard heenkijken en kan je vanuit twee ruimtes of twee kamers genieten van een vlammenspel. Zo brengt het sfeer tussen beide ruimtes, maar scheidt het tegelijkertijd ook de twee ruimtes. Daarnaast heeft het het voordeel dat er twee ruimtes verwarmd kunnen worden en je eigenlijk een haard hebt in twee kamers!

Driezijdige inbouwhaard (panorama)

Een driezijdige inbouwhaard wordt ook wel een panoramahaard genoemd en heeft de functie om als roomdivider twee ruimtes met elkaar te scheiden en te combineren. Deze haarden zijn van drie kanten te bewonderen.

Vierzijdige inbouwhaard (eiland)

Een vierzijdige inbouwhaard staat volledig vrij en is van alle kanten te bewonderen. Deze haarden worden ook wel eilandhaarden genoemd en fungeren om een grote open ruimte te breken, maar toch de ruimte optisch uit te lichten. Deze haarden worden ook in hotelketens en restaurants gebruikt en wint steeds meer populariteit binnen privé ruimtes waarbij er een verdeling gemaakt moet worden in een open ruimte, maar geen gebruik gemaakt moet worden van muren.

Heb je na deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met een van onze haardspecialisten via de chat, whatsapp, contactformulier of telefoonnummer!

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta