Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Vuurbron
Model
Vuurzicht
  • Bekijk meer
Breedte
  • Bekijk meer
Hoogte
Kleur
  • Bekijk meer
Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Tot
Nephaarden
262 resultaten
Filters & sorteren

Nephaard kopen

Je hoort er steeds meer over: nephaarden. Maar wat zijn dit nu precies? En hoe wordt het vuurbeeld gerealiseerd? Allereerst is het goed om te weten dat nephaarden in de volksmond is ontstaan door afvoerloze technieken. Steeds meer mensen willen de sfeer van een traditionele haard, maar zonder gesjouw met houtblokken, het vereiste installatie- en onderhoudskosten, geuren en asvorming of simpelweg een betaalbaar alternatief. In aanschaf én gebruik.

Over de jaren heen zijn afvoerloze haarden doorontwikkeld en inmiddels uitgegroeid tot uiterst realistische vlamtechnieken en te onderscheiden in afvoerloze haarden met bio-ethanol vloeistof of elektrische technieken. Voor de interieurwensen met een echte vuurlijn is bio-ethanol vloeistof een goed alternatief voor bijvoorbeeld een traditionele gashaard, maar dan dus zonder afvoerkanaal, geuren, roet- en roetvorming en lager in verbruik en aanschaf. Maar, met écht vuur heb je natuurlijk ook beperkingen door de hittevormingen de daarbij vereiste veiligheidsnormen. Om echt aan alle interieurwensen te kunnen voldoen zonder rekening te houden met veiligheidsnormen en alles wat bij (aanschaf, installatie en gebruik) traditionele haarden komt kijken, zijn nephaarden ontwikkeld.

Grote gerenommeerde Nederlandse fabrikanten van nephaarden zijn onder andere Glen Dimplex met de merken Faber en Dimplex, maar ook DRU Fires en Element4. Glen Dimplex heeft patent op vele vlamtechnieken, zoals de waterdamp techniek. Ook zijn er grote buitenlandse spelers als Modern Flames, Aflamo en Charlton & Jenrick met uiterst realistische vlambedden.

Type nephaarden en voordelen

Ondanks dat nephaarden een aantal jaren geleden minder populair waren, zijn de technieken erg snel ontwikkeld en bieden de hedendaagse mogelijkheden veel voordelen. Het grootste voordeel is de 'plug & play' techniek welke het mogelijk maakt om de haard nagenoeg overal te kunnen plaatsen, ophangen of inbouwen. Hier heb je dus geen rookkanaal, schoorsteen of gasleiding meer voor nodig. Een ander voordeel van de elektrische haard: het geeft geen rommel. Je verspilt geen tijd aan schoonmaak als gevolg van as of roet en je hebt geen houtopslag nodig. Door de elektrische technieken zijn de fabrikanten dus ook ongelimiteerd aan het bedenken van uitstekend tijdloze designs. Ontdek hieronder de verschillende technieken.

Nephaarden met LED-verlichting

De meest betaalbare nephaard techniek is door middel van een houtset met LED-verlichting. De houtset krijgt een gloeieffect door deze verlichting. Deze haarden zijn vooral geschikt voor inzet/inbouw oplossingen. Het voordeel van de haard is het lage stroomverbruik. Het nadeel van deze techniek is dat er geen rookontwikkeling zichtbaar is en het vuurbeeld minder diepte geeft. De nephaarden met LED verlichting worden veelal toegepast in bijvoorbeeld cinewalls of tv wanden met haard.

Nephaarden met waterdamp

Een stap realistischer worden de nephaarden op fijne waterdamp met lichtprojectie. Deze techniek wordt ook wel de Opti-Myst techniek genoemd en hier stijgt waterdamp op tussen de houtsets door. De lichtprojectie vanuit de onderkant door de houtset op waterdamp zorgt voor een bijzonder realistisch 3-dimensionaal vuurbeeld. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Waterdamphaarden kunnen geplaatst worden in een bestaande situatie, een schouw of muurgaten met enkelzijdig vuurbeeld of een ' 'tunnel' (dubbelzijdig vuurbeeld). Voor haarden met de Opti-Myst techniek kun je denken aan de Dimplex Cassette 1000.

Nephaarden met illusionele verschijningen

Opti-Virtual is weliswaar een elektrische haard, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. Deze nieuwe techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Door middel van LCD LED projectie wordt er een zeer realistisch vuurbeeld neergezet dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op toneel en in musea.

Nephaarden met translucent spiegel-schermen

Translucent spiegel-schermen zegt je waarschijnlijk niets! Wij noemen dit ook wel de Revillusion vlamtechniek en dit is de nieuwste vlamtechniek van Dimplex. Hiermee werd een nieuwe mijlpaal in nepvuur bereikt. Traditionele spiegel-schermen zijn vervangen voor een translucent spiegel-scherm, waardoor er minder last zal zijn van weerspiegeling. Daarnaast is er een LED-backlight toegevoegd, zodat er een visuele diepte ontstaat. Een groot verschil met voorgaande technieken is dat de vlammen groter zijn en meer lijken te ‘dansen’ met steeds realistischere houtsets. Deze vlammen stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de nephaard uit de levensechte, fonkelend gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en -intensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, de stijl en het omringende licht.

Nephaard online bestellen

Gaat een nephaard jou helpen aan het behalen van je interieurdoelen? Bekijk dan het assortiment nephaarden online. Onze haardspecialisten staan van 09:00 tot 23:00 uur voor je klaar via de vele contactmogelijkheden. Haardcenter.nl is al jaren de specialist op gebied van haarden zonder rookkanaal en heeft ruim 15.000 klanten geholpen met haardprojecten in de Benelux.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €7000
Merken
  • Bekijk meer
Vuurbron
Model
Vuurzicht
  • Bekijk meer
Breedte
  • Bekijk meer
Hoogte
Kleur
  • Bekijk meer