Dat is jammer, je bent net verhuisd naar een prachtige woning met een authentieke schouw, maar de haard is eruit gesloopt! Daarnaast is de rookkanaal dichtgemaakt, omdat je tegenwoordig bijna niet meer hout mag stoken en Nederland wilt ook nog eens van het gas af. Wat kan je dan nog doen met je prachtige open haard of schouw? Naast dat je de schouw kan openbreken en aanpassen of een inbouwhaard kan plaatsen, heb je ook nog een makkelijkere optie om uit te kiezen, namelijk een voorzethaard.
Een voorzethaard is eigenlijk (vaak) een vrijstaande haard elke voor een bestaande situatie geplaatst wordt. Denk bijvoorbeeld aan een schouw of een oude open haard welke niet meer gebruikt wordt. Het is dan zonde om hier niets meer mee te doen. Wat een gemakkelijke oplossing kan zijn, is om er een vrijstaande haard in (of eigenlijk zogezegd 'voor') te plaatsen zodat je direct weer kan genieten van een open haard vuurtje. Vaak zijn dit wat compacte haarden welke in de schouw geplaatst kunnen worden.
Kiezen voor een voorzet openhaard is kiezen voor gemak. Naast een vrijstaande haard kan het ook een inzethaard zijn. Een inzethaard wordt deels ingebouwd en wordt in de bestaande situatie gemaakt zodat de haard ook op deze manier weer opnieuw gebruikt kan worden. Dit is minder vaak van toepassing, omdat een inzethaard vaak standaard maatvoeringen heeft en niet geheel passend is aan de bestaande situatie. Daarom wordt er vaker voor een vrijstaande haard gekozen welke voor de situatie gezet kan worden.
Naast de vrijstaande voorzethaarden en de inzethaarden heb je ook verschillende modellen. Denk bijvoorbeeld aan een antieke voorzethaard, een moderne voorzethaard, een authentieke voorzethaard of een industriële voorzethaard. Daarnaast heb je ook verschillende afwerkingen waar je uit kan kiezen. Een veel gekozen optie is bijvoorbeeld een gietijzeren voorzethaard of een stalen voorzethaard. Deze voorzethaarden plaats je voor een schouw en brengen een authentiek uiterlijk met zich mee.
Uiteraard heb je ook nog verschillende warmtebronnen waaruit je kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische voorzethaard (welke wel een stopcontact nodig heeft, let daar wel goed op!) of een bio-ethanol voorzethaard. Bij een bio-ethanol voorzethaard heb je in principe niks nodig, omdat de meeste voorzethaarden op bio-ethanol handmatig bedient worden. Vanwege deze reden heb je dan ook geen stopcontact nodig. De elektrische voorzethaarden zijn meestal wat compacter, geven een leuke sfeer en kunnen ook warmte afgeven.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen