Filter

Resultaat 1–30 van de 55 resultaten wordt getoond

Bio ethanol hanghaard kopen

Een bio ethanol haard kan je vrijstaand nemen, maar een mooie mogelijkheid is om het te gebruiken als wandhaard. Zo breng je warmte terug in je huis voor aan de muur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen in verschillende stijlen en kleuren. Zo hebben wij bio ethanol hanghaarden van merken zoals Safretti, Xaralyn, Hein & Haugaard en Vauni.

Bio ethanol wandhaard

Een bio ethanol wandhaard is makkelijk te bevestigen en vormt geen gevaar voor muren/wanden. Let er uiteraard wel goed op aan wat voor muur je de nieuwe haard gaat hangen. Sommige modellen wegen iets zwaarder en door de ingebouwde reservoir voor bio-ethanol komt er meer gewicht bij kijken dan je zou verwachten. Lees daarom goed de specificaties door bij de desbetreffende producten en laat je goed informeren door een van onze sfeerhaard specialisten. De meeste hangende haarden hebben een ingebouwde reservoir van 1,5 liter. Dit staat gelijk aan een avond vol brandplezier (+/- 4 uur). Zodra de vlammen er mee stoppen, raden wij aan een pauze te nemen van 15 minuten alvorens je nieuwe bio-ethanol brandstof in de haard doet. Steek het vervolgens rustig aan, waarbij je de mogelijkheid hebt om bij de meeste haarden de vlammen te reguleren door de opening van de bio ethanol brander meer open of meer dichte te doen.

Daarnaast raden wij ook aan als je een bio-ethanol muurhaard besteld, om deze niet te dicht bij gordijnen en/of andere brandbare materialen te monteren. Wij adviseren om een minimale afstand aan te houden van 40 cm. Uiteraard is meer afstand altijd gewenst. Hang een bio-ethanol haard ook niet te dicht bij een tv op, omdat het enige vorm van hitte afgeeft. Met een elektrische haard kan dit bijvoorbeeld weer wel. Maar zodra je hiermee rekening houdt en je nieuwe bio-ethanol wandhaard hangt eenmaal, zorg je wel voor een mooi stuk kunst aan je muur!

Geschikt voor muur of plafond

Een bio-ethanol wandhaard is ook te gebruiken als plafond model. Echter, niet alle merken of type bio-ethanol haarden zijn direct toepasbaar hiervoor. Zorg voor een goede bevestiging voor aan het plafond. Daarnaast hebben wij een ruime collectie van bio-ethanol plafondhaarden van het merk Hein & Haugaard welke op maat gemaakt kunnen worden met verschillende hoogtes!

Mocht je vragen hebben rondom specifieke hangende bio-ethanol haarden of bio-ethanol plafondhaarden, of vraag je je af of de haarden waartussen je twijfelt wel tussen je interieur past, neem dan contact op met onze haardspecialisten!