Filter

Toont alle 22 resultaten

Bio ethanol inzethaarden vs. inbouwhaarden

Het verschil tussen een bio ethanol inzethaard en een bio ethanol inbouwhaard zit in de afwerking. Een inzethaard is makkelijker te plaatsen dan een inbouwversie. Er is vaak weinig tot geen sloopwerk nodig voor de installatie en daarnaast neemt het veel minder tijd in beslag.

Bestaande schouw of open haard

Een inzethaard wordt daarnaast vaak ingevoegd op de plek van een bestaande open haard of schouw. Het visuele verschil is wel merkbaar. Bij de inzethaard zit er meestal een omlijsting of afwerkrand omheen. Bij een inbouwhaard wordt een groot deel van de haard aan het zicht ontrokken, zoals randen en kaders, zodat je meer zicht hebt op het vlammenspel. Grote nadeel daarentegen is dat het ingebouwd moet worden en er sloopwerk te pas komt.

Verschillende toepassingen

Een bio-ethanol inzethaard is te gebruiken voor verschillende toepassingen. Wij zetten een aantal veelgebruikte mogelijkheden op een rijtje;

  • Binnen een bestaande openhaard
  • In een tv meubel
  • In een salontafel
  • In een wandmeubel
  • In een tafel voor in de tuin
  • In een nis in de badkamer of in de veranda

Bekijk goed om wat voor inzethaard het gaat en wat voor warmte het afgeeft. De meeste inzethaarden bij Haardcenter zijn gemaakt van duurzaam roestvrijstaal in de kleuren zwart of RVS. Daarnaast zijn er verschillende formaten beschikbaar en zelfs vormen; van rechthoekig tot rond!

Bio-ethanol haard keuzehulp

Kies daarom wat voor jouw project het beste uitkomt. Kies je voor een inzethaard, dan kies je voor gemak. Kom je er niet uit binnen de keuzemogelijkheden die er zijn? Of twijfel je tussen een bio ethanol inzethaard en een inbouwhaard? Neem dan contact op met een van onze haardspecialisten.