Filter

Resultaat 1–30 van de 33 resultaten wordt getoond

Opti-Myst haard kopen

Er zijn verschillende systemen voor waterdamp sfeerhaarden welke gebruikt worden. Een van de meest voorkomende systemen is de Opti-Myst techniek van het merk Dimplex. Deze maakt gebruik van een gepatenteerde 3D-techniek, wat een einde maakt aan het platte vuurbeeld en waarbij het vuur driedimensionaal zijn weg door het hout vindt. Vanuit alle hoeken zie je de vlammen opkomen.

Haarden met waterdamp en lichtprojectie

Een stap realistischer worden de haarden met lichtprojectie op een fijne waterdamp. De haard maakt waterdamp die opstijgt tussen de houtset door. De lichtprojectie vanuit de onderkant door de houtset op waterdamp zorgt voor een bijzonder realistisch 3-dimensionaal vuurbeeld. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Deze waterdamp haard kan geplaatst worden in een bestaande situatie, een schouw met enkelzijdig vuurbeeld of een doorkijkhaard. Voor haarden met de Opti-Myst® techniek kun je denken aan de Cassette 600 en de Faber Basket.

Werking waterdamp haarden

Door middel van een waterreservoir (welke na te vullen is), licht (LED of halogeen), warmte én een verdamper wordt er een zeer realistisch vlammenspel gecreëerd. Het water in het waterreservoir wordt verwarmd waardoor waterdamp ontstaat. Deze waterdamp wordt verlicht door LED verlichting of halogeen. Het resultaat hiervan is een driedimensionaal vuurbeeld at nauwelijks te onderscheiden is van dat van een echt vuur. Het licht wordt geprojecteerd op een ultrafijne waterdamp. Door deze ‘’mist’’ lijkt het vuur nog realistischer. Vandaar de naam “Opti-Myst”.

Waterdamp haard onderhoud

Bij de waterdamp haarden zijn er 2 verschillende inbouw reservoirs van toepassing: oranje (voor normaal kraanwater) en blauw (voor gedestilleerd water). Wij raden aan om altijd de gebruikershandleiding te bekijken van de fabrikant om te zien welk water benodigd is voor je nieuwe waterdamp haard. De waterdamp haarden met oranje reservoir vul je met normaal kraanwater. Dit is gemakkelijk bij te vullen door de ingebouwde reservoir te openen en het water hierbij in te doen. Hiervoor hoef je geen speciaal water aan te schaffen. Kraanwater is namelijk al gefilterd. Belangrijk is dat je de haard niet vult met gedestilleerd water. Naar verloop van tijd kan kalkvorming voorkomen. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de verdamper eens in de drie weken goed te reinigen. Bij waterdamp haarden met een blauwe reservoir is gedestilleerd water benodigd.

Veiligheid Opti-Myst waterdamp haarden

Een opti-myst waterdamp haard is uitermate veilig en kindvriendelijk. De haarden zelf zijn te plaatsen waar je maar wilt. Het vuurspel is zeer realistisch, maar wordt niet warm. Sommige Opti-Myst sfeerhaarden binnen ons assortiment hebben wel een verwarmingselement. Daarom is het raadzaam om goed de specificaties te bekijken op de productpagina.