Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Hoe bouw je een elektrische haard in?
Sophie
01 Aug 22
Hoe bouw je een elektrische haard in?

De elektrische haard is ontzettend populair en kan op veel manieren in huis geplaatst worden. Zo heb je vrijstaande haarden, wandhaarden en natuurlijk de inbouwhaarden. In deze blog delen wij graag onze tips hoe je een elektrische haard makkelijk zelf kunt inbouwen! 

Type elektrische haard

Elektrische haarden zijn modern, tijdloos en hebben een luxe uitstraling. De haard past in ieder interieur. Het is van belang dat je van tevoren goed nadenkt over de plek van de haard. Zo kun je kiezen voor een wandhaard, waarbij de haard op de muur wordt geplaatst. Dit is erg makkelijk om zelf te bevestigen. Je kunt ook kiezen voor een inbouwhaard, waarbij je de haard in een meubel zet. 

Tips voor het inbouwen

Wanneer je kiest voor een inbouwhaard, moet je met een aantal dingen rekening houden:

  • Het gat uitmeten. Als je een haard gaat inbouwen, moet er natuurlijk een gat in het meubel gemaakt worden. Deze moet niet te groot, maar ook niet te klein zijn. De haard moet er precies inpassen. Tip: gebruik bij het uitmeten altijd een waterpas!
  • Plaats de haard bij een stopcontact. Een elektrische haard werkt natuurlijk op stroom. Let er op dat niet alle haarden een lang snoer hebben. Zorg er dus voor dat je een stopcontact in de buurt hebt, of maak een extra stopcontact naast de haard. Houd er ook rekening mee dat je alle kabels moet wegwerken achter het meubel.
  • In tegenstelling tot een bio-ethanol haard, hoef je bij een elektrische haard geen rekening te houden met de afstand tot de TV. Er komt namelijk geen vuur of warmte van een elektrische haard af, waardoor deze overal geplaatst kan worden. 
  • Heb je een waterdamp haard? Dan is het handig om de haard aan te sluiten aan het waternet. Zo hoef je de haard niet continu bij te vullen en kun je hem gewoon bedienen met een afstandsbediening. 

Zodra je de haard hebt ingebouwd, steek je de stekker in het stopcontact en kun je genieten van een sfeervol vuurtje!

Sophie
01 Aug 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta