De 5 mooiste sfeerhaarden voor jouw eigen droominterieur

Wel kunnen genieten van de sfeer van een haard zonder dat je de geur of warmte van een hout- of gashaard in huis wilt halen. Dit is de reden waarom sfeerhaarden zo populair zijn en alleen maar in populariteit zullen blijven stijgen. Omdat de haarden in alle vormen en maten voorkomen, hebben we je het werk uit handen genomen en een lijst met de 10 mooiste en vooral ook speciale sfeerhaarden voor je samengesteld. 

 

5. Een stijlvolle afscheiding van je interieur

Deze prachtige haard is het perfecte voorbeeld van een moderne haard die met zijn design alle aandacht trekt. De haard heeft zijn naam te danken aan hoe hij gebruikt dient te worden in een ruimte, namelijk als soort ‘afscheiding’. De haard wordt vaak geplaatst in de slaapkamer, aan de voet van het bed bijvoorbeeld. Ook kan de haard in grotere ruimtes in de loop worden geplaatst om extra op te vallen. Laat je hier echter niet door leiden, en plaats de haard waar jij hem wil hebben. Dat is immers het voordeel van de bio-ethanol die de haard gebruikt! Hiermee kan hij overal in huis worden neergezet.

Benieuwd naar meer? Je bekijkt de divider bio-ethanol haard hier

 

sfeerhaarden-divider

 

4. Een doos? Of toch een sfeerhaard?

Dit is de Firebox Bio-ethanol Haard en van alle sfeerhaarden in dit lijstje, is dit toch echt de kleinste. Met zijn breedte van 36 centimeter, kan deze haard beschouwd worden als een ‘tafelhaard’. De haard heeft zijn naam te danken aan de deksel die over het vuurelement geplaatst kan worden, waarmee deze veranderd in een “box”, vrij vertaald ‘doos’. Op deze manier kan de haard gemakkelijk worden verplaatst of worden opgeborgen. Zo verplaatst je hem dus ook gemakkelijk van de eettafel naar de salontafel als je klaar bent met dineren.

Meer informatie over deze multi-functionele sfeerhaard, vind je hier! 

 

Sfeerhaarden-firebox

 

3. Ideaal voor de bestaande schouw; inzetbare sfeerhaarden!

Heb je in jouw huis nog de overblijfselen van de haard van de vorige bewoner? Of misschien wel van de open haard waar je zelf afscheid van besloot te nemen? In dit geval is de Basket Elektrische Inzethaard jouw redder in nood! Deze levensechte stapel brandhout werkt op basis van de verstuiving van water (een techniek genaamd Opti-Myst) dat met moderne lamp-technieken wordt belicht om een levensecht vuur effect te creëren. Een elektrische haard dus, maar wel met een authentiek gevoel.

Iets voor jou? Meer informatie over deze haard vind je hier

 

Sfeerhaarden-basket

 

2. De moderne uitvoering van een klassieke haard?

Deze haard is een ware eye-catcher. De authentiek ogende kast lijkt door zijn strakke lijnen ook een modern tintje te hebben. De Sunningdale, zoals de haard heet, werkt middels de Opti-Virtual techniek van Faber. Dit is een animatie-techniek waarbij middels lichteffecten en LCD schermen een werkelijk waar niet van echt te onderscheiden vlammenspel wordt gecreëerd. Het is hetzelfde effect dat in veel spookhuizen wordt gebruikt om de levensechte effecten te creëeren. De haard is plug-and-play en kan dus simpelweg in het stopcontact worden gestoken en direct worden gebruikt.

Ook een moderne haard met authentieke look? Hier vind je meer over deze bijzondere haard

 

Sfeerhaarden-sunningdale

 

1. Ongelooflijk stijlvol en overal te gebruiken

De absolute winnaar van dit lijstje met sfeerhaarden. De Globe Bio-ethanol haard (hoge uitvoering). Deze haard van het Zweedse merk Vauni heeft een prachtig uniek design. De haard heeft zijn naam te danken aan de vrijwel volledig bolvormige bovenstuk waarin een mooie uitsnede is gemaakt die het bio-ethanol vlammenspel toont, vanaf drie kanten. Door de brander in de haard te vullen, brand deze tot wel 6 uur onafgebroken. De schone verbranding maakt het mogelijk de haard in werkelijk elk interieur, en daarmee ruimte, te plaatsen. En, ook niet onbelangrijk, is de haard beschikbaar in een indrukwekkend aantal kleuren én is er ook en lage versie en muur variant van de haard verkrijgbaar. Wow!

Alle informatie over deze bio-ethanol haard, vind je hier!

 

Sfeerhaarden-Globe

 

Wat vind jij van de nummer 1 en de overige nummers in de lijst? Is dit de goede volgorde of mis je nog een andere mooie haard? We horen graag van je! Laat je reacties achter in de comments! Terwijl je nadenkt over je geweldige reactie, kan je ondertussen dit nog lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *