Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Tips voor het verduurzamen van je open haard
HC
Julie
07 Jun 23
Tips voor het verduurzamen van je open haard

Open haarden zijn al eeuwenlang een symbool van gezelligheid en warmte in huis. Maar in deze moderne tijd, waarin duurzaamheid een steeds belangrijker aspect van ons leven wordt, is het essentieel om ook de open haarden milieuvriendelijker te maken. Gelukkig zijn er verschillende tips en tricks die je kunt toepassen om je eigen open haard duurzamer te maken. 

1. Kies voor duurzaam brandhout:
Het gebruik van duurzaam en goed gedroogd brandhout is een belangrijke stap in het verduurzamen van je open haard. Hout dat is gekapt volgens duurzame bosbouwpraktijken helpt de impact op het milieu te verminderen. Kies bij voorkeur voor hout dat lokaal is geproduceerd om de CO2-uitstoot door transport te beperken. Daarnaast is het belangrijk om het hout goed te laten drogen, zodat het efficiënter en schoner verbrandt.

2. Installeer een inzet- of inbouwhaard:
Het vervangen van een oude open haard door een moderne inzet- of inbouwhaard kan de efficiëntie aanzienlijk verbeteren. Deze haarden zijn ontworpen met betere isolatie en een gesloten systeem, waardoor er minder warmte verloren gaat via de schoorsteen. Hierdoor wordt er meer warmte in de kamer behouden en wordt het brandstofverbruik verminderd.

Bekijk hier de bio-ethanol inzethaarden van Haardcenter en hier de elektrische inzethaarden.

3. Plaats een warmtewisselaar:
Een warmtewisselaar is een apparaat dat de warmte van de rookgassen opvangt voordat ze door de schoorsteen naar buiten gaan. Deze warmte kan worden gebruikt om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik of om de centrale verwarming te ondersteunen. Door een warmtewisselaar te installeren, benut je de energie-efficiëntie van je open haard optimaal.

4. Optimaliseer de luchttoevoer:
Een goede luchttoevoer is essentieel voor een efficiënte verbranding. Zorg ervoor dat de luchttoevoeropeningen van je open haard schoon zijn en vrij van blokkades. Daarnaast kun je een luchttoevoerregelaar installeren om de hoeveelheid lucht die naar de haard stroomt te controleren. Hierdoor kun je de verbranding beter regelen en het brandstofverbruik verminderen.

5. Overweeg een afvoerloze haard van Haardcenter:
Als je op zoek bent naar een innovatieve en duurzame oplossing die je traditionele openhaard vervangt, overweeg dan een afvoerloze haard van Haardcenter. Onze haarden werken op basis van bio-ethanol of elektriciteit. Zo is er geen rookkanaal nodig en is er weinig tot geen uitstoot. Doordat de haarden geen rookkanaal hebben, zijn ook eindeloze opties mogelijk m.b.t. het inbouwen of plaatsen van de haard.

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen om je open haard duurzamer te maken. Als je nog vragen hebt staat het team van Haardcenter altijd voor je klaar via mail ([email protected]) of telefonisch 075-2070055

 

HC
Julie
07 Jun 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta