Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Verschillende vlamtechnieken bij elektrische haarden
Sophie
19 Sep 22
Verschillende  vlamtechnieken bij elektrische haarden

Elektrische haarden beschikken over steeds meer technische snufjes en door de geavanceerde technologie lijken ze levensecht. Tegenwoordig bestaan er allemaal verschillende vlamtechnieken die elke haard uniek maken. Wil jij weten welke technieken er allemaal bestaan en welke het beste bij jouw wensen past? In deze blog lichten we ze stuk voor stuk uit.

Welke verschillende vlamtechnieken zijn er?

Revillusion

Dit is één van de nieuwste vlamtechnieken en te vinden in de haarden van Dimplex. Bij deze techniek lijken de vlammen tussen de gloeiende houtstammen door te branden. De vlammen branden zonder reflectie en spiegelen dus niet op de achterwand. Hierdoor ontstaat er een levensecht effect. Met de afstandsbediening kun je gemakkelijk de kleuren en intensiteit aanpassen, zodat de haard brandt volgens jouw wens.

Shop alle Revillusion haarden hier.

Optiflame

In tegenstelling tot de techniek hierboven, wordt bij Optiflame juist wél gebruik gemaakt van spiegelbeeld. Haarden met deze techniek hebben een lichtbron, decoratiebed en een bewegende as met spiegels. De spiegels zijn gebogen waardoor er een groot spiegelend oppervlak ontstaat. Het licht kan zo op talloze manieren breken, wat bijdraagt aan het vuureffect en het flakkeren van de vlammen.

Shop alle Optiflame haarden hier.

Opti-Virtual

Een andere techniek van Dimplex is Opti-Virtual. Een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die wegspringen kenmerken deze techniek. Heel realistisch dus! Haarden die beschikken over Opti-V maken gebruik van het 'Pepper's Ghost' principe: dit is een manier voor het maken van illusies die ook wordt toegepast in musea en theaters. Het geluid van knisperend hout maakt het totaalplaatje af.

Shop alle Opti-Virtual haarden hier.

Opti-Myst

Deze techniek is terug te vinden in de elektrische waterdamphaarden van Dimplex. Het werkt heel simpel: door een combinatie van opstijgende waternevel en LED-verlichting ontstaat een levensecht vlammenspel met rookeffect. De vlammen bewegen op de wind, wat het realistische effect vergroot. Naast het prachtige vlammenspel, heeft een waterdamphaard nog meer voordelen. Zo bevordert het de luchtvochtigheid in huis en is de damp vrij van fijnstof.

Shop alle Opti-Myst haarden hier.

LED

Veel elektrische haarden hebben vlammen op basis van LED verlichting. Deze zijn voorzien van de nieuwste technologieën en hebben levensechte vuurbeelden. Zo kun je de vlammen aanpassen, de temperatuur instellen en de kleuren veranderen. Deze haarden werken volgens het 'plug and play' principe: stekker in het stopcontact en genieten maar.

Shop alle LED haarden hier.

Hologram

Een haard van de toekomst: de hologram haard. Dit is één van de meest realistische haarden op de markt op basis van elektriciteit. Op basis van hologrammen worden er vuurspellen afgespeeld. Hoe dit werkt? Door een half doorlaatbare spiegel worden vlammen geprojecteerd. Deze spiegel staat in een schuine hoek, waardoor de vlammen weerkaatsen tegen het boven- en achterscherm. Hierdoor ontstaat een holografisch 3D-effect waarbij het lijkt alsof er aan alle klanten vlammen branden. Een perfecte illusie!

Shop alle hologram haarden hier.

Shop alle elektrische haarden hier.

Sophie
19 Sep 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta