Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Wat verbruikt een elektrische haard?
HC
Kay
20 Aug 20
Wat verbruikt een elektrische haard?

Een elektrische haard wint populariteit. En dat is te zien ook. Tegenwoordig hebben elektrische haarden de nieuwste technieken, lijken de vlammen net echt en is het niet meer te onderscheiden van een traditionele haard. Maar wat kost het om een elektrische haard in gebruik te hebben? 

Wat verbruikt een elektrische haard? 

Een elektrische haard is een mooi alternatief voor een traditionele haard, maar na de aanschaf stop het natuurlijk niet. Er komen maandelijks kosten bij aan stroomgebruik. Dit komt additioneel op je energierekening erbij, dus daarom is het handig om te weten wat een gemiddelde elektrische haard verbruikt aan stroom. Hierin maken wij een onderscheid in een elektrische haard met verwarmingsfunctie en een elektrische haard zonder verwarmingsfunctie. Deze verbruiken namelijk op een andere manier stroom. 

Verbruik elektrische haard met warmtestand

Elektrische haarden met een verwarmingsfunctie zijn perfect als bijverwarming voor de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. De haard is dus niet geschikt als hoofdverwarming, daar heeft het niet de voldoende capaciteit voor. De meeste elektrische haarden verwarmen namelijk tot maximaal 2000 Watt (2kW). Vaak heeft een gemiddelde elektrische haard meerdere warmtestanden. Wanneer je de warmtestand gebruikt, dan kan je kiezen uit verschillende verbruiken, bijvoorbeeld 1000 Watt of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur. Ter voorbeeld gaan we ervan uit dat je een elektrische haard met 2000 Watt hebt gekocht. Aangezien er 730 uren in de maand zitten, ziet de berekening er als volgt uit: € 0,39 x 730 = € 284,70 per maand. Mocht je de elektrische haard 12 uur per dag aan hebben, dan ligt de prijs van het energieverbruik tussen de € 81,84 en € 145,08 per maand. Uiteraard is dit slechts een indicatie. 

Verbruik elektrische sfeerhaard zonder warmtestand

Heb je gekozen voor een elektrische haard zonder verwarming? Dit wordt ook wel in de volksmond een elektrische sfeerhaard genoemd. Dit zijn haarden welke wel de sfeer met zich mee brengen, maar geen warmteafgifte realiseren. Met een elektrische sfeermaker creëer je een knusse sfeer en geniet je eindeloos van het vuurzicht. Aangezien de haard geen verwarmingsfunctie heeft, daalt het vermogen en de kosten van het energieverbruik. In de zogenaamde sfeerstand verbruikt de haard tussen de 10 en 60 Watt. Je betaalt slechts € 0,02 á € 0,03 per uur. Maandelijks komt dit op een bedrag van € 11,16 mocht je de haard 12 uur per dag aan hebben. Een enorm verschil met een elektrische haard met verwarmingsfunctie. 

Benieuwd wat jouw elektrische haard gaat kosten? Neem dan contact op met een van onze haardspecialisten. 

HC
Kay
20 Aug 20

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta