Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Alles over de bio-ethanol haard
HC
Julie
22 Mar 23
Alles over de bio-ethanol haard

Wil je genieten van een mooi vlammenspel zonder dat je een rookkanaal nodig hebt en minder uitstoot verzorgt dan met de traditionele houtkachel of een haard op gas, dan is de bio-ethanol haard de perfecte vervanger. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de bio-ethanol haard.

Wat is de brandstof 'bio-ethanol'?

Bio-ethanol - ook wel gedenatureerde alcohol - is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt grotendeels waterstof vrij. De verbranding van bio-ethanol vloeistof is veilig met weinig kans op geur bij gebruik van de juiste bio-ethanol vloeistof. Wel is het goed om te weten, dat alle type vuurbronnen (hout, gas, bio-ethanol, etc.) een geur afgeven. Dit wordt veroorzaakt door de verbranding van vuur in een (gedeeltelijk) gesloten ruimte.  

Koop hier je bio-ethanol bij ons op de website.

Voordelen bio-ethanol haard

Een bio-ethanol haard wordt ook wel de haard van de toekomst genoemd. Omdat gaswinning in Nederland verboden wordt, is bio-ethanol een perfecte vervanging. Deze vloeistof is gemaakt van natuurlijke producten als tarwe en riet. Het is milieuvriendelijk én duurzaam! 

  • Milieuvriendelijk: Een bio-ethanol haard wordt ook wel de haard van de toekomst genoemd. Omdat gaswinning in Nederland verboden wordt, is bio-ethanol een perfecte vervanging. Deze vloeistof is gemaakt van natuurlijke producten als tarwe en riet. Het is milieuvriendelijk én duurzaam! 
  • Echt vlammenspel: Wanneer je de bio-ethanol vloeistof in de haard aansteekt, ontstaat er echt vuur. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een elektrische haard. De echte vlammen zorgen voor een prachtig vuurbeeld.
  • Makkelijk installeren: Je hoeft geen rekening te houden met het plaatsen van een schouw of schoorsteen. Bio-ethanol haarden zijn namelijk afvoerloos. Je kunt ze op elke gewenste plek in huis plaatsen en zijn makkelijk zelf te installeren.
  • Vuur regelen: Je hebt verschillende soorten bio-ethanol branders. Sommigen werken met een afstandsbediening waarmee je de vlamhoogte kunt regelen. Andere haarden hebben een schuifklepje die je open kunt zetten voor een hoge vlam, of verder dicht kunt schuiven voor een kleine vlam.
  • Nieuwste technieken: Tegenwoordig worden er steeds meer slimme haarden ontwikkeld. Deze beschikken over de nieuwste technologieën waarmee je de haard met een app kunt bedienen of kunt verbinden aan je Smart Home System. Hierdoor krijg je meer inzicht in je haardverbruik en kun je allerlei instellingen gemakkelijk regelen vanaf je telefoon.
  • Warmte: Een bio-ethanol haard kan je woning flink verwarmen. Hoe groter de brander, hoe meer warmte er van af komt. Zo kunnen sommige haarden voor bijna net zoveel warmte zorgen als een traditionele houtkachel.

Nadelen

  • Ventilatie-vereisten: Vlammen hebben zuurstof nodig. Hierdoor is het raadzaam om tijdens het branden altijd de ruimte te ventileren door je raam op een klein kiertje te zetten.
  • Ontvlambare brandstof: bio-ethanol vloeistof is licht ontvlambaar. Wees dus altijd voorzichtig en vul de haard nooit bij terwijl het vuur nog brandt of als het net gedoofd is. Daarnaast is het belangrijk om niet te morsen met de vloeistof en de brandstoftank niet té vol te doen.

Op onze site vind je allerlei soorten bio-ethanol haarden, zoals vrijstaande modellen of inbouwhaarden. Bekijk ons gehele aanbod aan bio-ethanol haarden hier.

 

HC
Julie
22 Mar 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta