Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
De voor- en nadelen van een elektrische haard
Sophie
22 Aug 22
De voor- en nadelen van een elektrische haard

Elektrische haarden zijn populair! Zit jij erover te denken om er één aan te schaffen? In deze blog zetten we alle voor- en nadelen van een elektrische haard op een rijtje.

Voordelen elektrische haard

Realistisch

Elektrische haarden worden steeds realistischer. Dankzij de nieuwste technieken lijkt het vlammenspel levensecht. 

Veilig

Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een elektrische haard de perfecte keuze! Omdat hier geen echt vuur bij komt kijken, is een elektrische haard erg veilig. Je kunt je namelijk niet verbranden aan de haard.

Milieuvriendelijk

Een elektrische haard is een stuk milieuvriendelijker dan een houtkachel. Er komt geen rook of roet vrij. Daarnaast is het een goede oplossing met het oog op de toekomst, omdat het verboden wordt om hout te stoken in woningen.

Plug and Play

Stekker in het stopcontact en klaar! Een elektrische haard werkt volgens het Plug and Play principe, wat betekent dat je alleen maar een stopcontact nodig hebt om te kunnen branden. Het is dus heel makkelijk te installeren en te gebruiken. 

Verwarmingselement

Veel elektrische haarden hebben een verwarmingselement die je kunt aanzetten tijdens de koudere dagen. Hierdoor kun je de haard perfect als bijverwarming in je woning gebruiken. 

Veel instellingen

Voor de liefhebbers van gadgets is een elektrische haard dé perfecte keuze. Veel haarden hebben namelijk tal van opties en instellingen. Zo kun je de vlammen en het vuurbed veranderen in allerlei gekke kleuren. Ook hebben veel haarden een timer waarmee ze vanzelf aan en uit gaan. Handig!

Wisselende decoratie

Een elektrische haard kun je op veel manieren decoreren. Zo heb je de keuze uit houtsetten, kristallen, stenen of houtsnippers waarmee je de haard helemaal naar wens kunt maken. Als je erop uitgekeken bent, wissel je gewoon weer van decoratie!  

Betaalbaar

Een elektrische haard is er al vanaf een paar honderd euro. Hierdoor is het voor iedereen betaalbaar.

Nadelen elektrische haard

Geen echt vuurbeeld

Hoewel elektrische haarden steeds realistischer worden, is het natuurlijk geen echt vuur. Dit verschil zal je altijd wel een beetje blijven zien. 

Minder warmte

Een elektrische haard met verwarmingselement geeft minder warmte dan bijvoorbeeld een bio-ethanol haard, waarmee het écht flink warm kan worden in huis. Maar als je vooral op zoek bent naar een sfeerhaard met kleine bijverwarming, is een elektrische haard echt iets voor jou!

Op onze site vind je allerlei soorten elektrische haarden, zoals vrijstaande modellen, plafondhaarden of inbouwhaarden. Bekijk ons gehele aanbod aan bio-ethanol haarden hier.

Sophie
22 Aug 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta