Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Een gids voor het kiezen van de juiste afvoerloze haard in jouw interieurstijl.
HC
Julie
20 Jun 23
Een gids voor het kiezen van de juiste afvoerloze haard in jouw interieurstijl.
 
 

Het toevoegen van een haard aan je interieur is een geweldige manier om warmte, sfeer en stijl toe te voegen aan een ruimte. Met zoveel verschillende opties op de markt, kan het echter een uitdaging zijn om de juiste haard te kiezen die perfect past bij jouw interieurstijl. In deze gids bieden we je waardevolle tips en inzichten om je te helpen bij het selecteren van de juiste haard die naadloos aansluit bij jouw interieur.

  1. Begrijp je interieurstijl: Voordat je begint met het kiezen van een haard, is het belangrijk om je eigen interieurstijl te begrijpen. Heb je een modern, minimalistisch interieur? Of gaat jouw voorkeur uit naar een meer traditionele, landelijke stijl? Identificeer de kenmerken en elementen van je huidige interieur, zodat je de haard kunt selecteren die er perfect bij past.

  2. Kies het juiste ontwerp: Afvoerloze haarden zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen, variërend van ingebouwde modellen tot vrijstaande haarden en hangende haarden. Bepaal welk type ontwerp het beste past bij de beschikbare ruimte en het algehele interieur. Een ingebouwde haard kan bijvoorbeeld naadloos worden geïntegreerd in een muur, terwijl een vrijstaande haard een opvallend element kan zijn. Ook kan je gaan voor een haardmeubel op maat, dat is een echte blikvanger en steelt de show in iedere ruimte.

  3. Materialen en afwerkingen: Overweeg de materialen en afwerkingen van de haard die aansluiten bij jouw interieurstijl. Als je een moderne inrichting hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een haard met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp, zoals een haard met een metalen afwerking. Voor een meer traditionele stijl kun je gaan voor een haard met een klassieke houten omlijsting. Als je wat meer wil opvallen kun je kiezen voor een leatherlook of suede. Dit kan allemaal met het plaatmateriaal van Decolegno. In onze showroom kan je de verschillende afwerkingen van Decolegno bekijken.

    Maak hier een afspraak voor onze showroom.

  4. Warmteafgifte en functionaliteit: Naast het uiterlijk is het belangrijk om rekening te houden met de warmteafgifte en functionaliteit van de afvoerloze haard. Bedenk hoeveel warmte je nodig hebt voor de ruimte en controleer de specificaties van de haard om ervoor te zorgen dat deze aan jouw verwachtingen voldoet. Overweeg ook extra functies zoals afstandsbedieningen, programmeerbare thermostaten en vlamregeling.

  5. Veiligheid en installatiegemak: Bij de keuze van een afvoerloze haard is het essentieel om te letten op veiligheidskenmerken en de vereisten voor installatie. Zorg ervoor dat de haard voldoet aan de veiligheidsnormen en beschikt over ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals ventilatie en veiligheidssensoren. Raadpleeg ook een professional om ervoor te zorgen dat de haard veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Door je interieurstijl te begrijpen, het juiste ontwerp en materialen te selecteren, rekening te houden met warmteafgifte en functionaliteit, en aandacht te besteden aan veiligheidsaspecten, kun je een afvoerloze haard vinden die perfect past bij jouw unieke smaak en behoeften. Bij Haardcenter staan onze experts klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de ideale haard die jouw interieur naar een hoger niveau tilt.

HC
Julie
20 Jun 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta