Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Elektrische haard versus Bio-ethanol haard: Wat zijn de verschillen?
HC
Julie
13 Apr 23
Elektrische haard versus Bio-ethanol haard: Wat zijn de verschillen?

Een open haard kan een prachtige toevoeging zijn aan elk huis, met zijn gezellige gloed en warmte die een knusse sfeer creëert. Traditioneel worden haarden vaak aangedreven door hout of gas, maar met de opkomst van moderne technologie zijn er nu elektrische haarden en bio-ethanol haarden op de markt. Precies datgene dat wij fantastisch vinden en heel veel soorten van aanbieden. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee typen haarden? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen een elektrische haard en een bio-ethanol haard. Zo maken we hopelijk de keuze voor een haard gemakkelijker en duidelijker.

  • Brandstof: Een van de belangrijkste verschillen tussen een elektrische haard en een bio-ethanol haard is de brandstof die ze gebruiken. Een elektrische haard heeft geen echte vlammen en gebruikt elektriciteit om een realistisch vlam- en warmte-effect te creëren. Dit gebeurt meestal met behulp van LED-lampen en een verwarmingselement. Aan de andere kant gebruikt een bio-ethanol haard bio-ethanol als brandstof, wat een hernieuwbare en milieuvriendelijke brandstof is die wordt geproduceerd uit plantaardige materialen zoals suikerriet of maïs.

  • Installatie: De installatie van een elektrische haard is meestal eenvoudig en vereist geen ingrijpende verbouwingen. Een elektrische haard kan eenvoudig worden ingebouwd in een bestaande muur, geplaatst worden in een haardomlijsting of vrijstaand worden geplaatst. Daarentegen vereist een bio-ethanol haard meestal wat meer aandacht bij de installatie. Bio-ethanol haarden vereisen een goede ventilatie en moeten worden geplaatst op een vuurbestendige ondergrond, zoals een stenen of metalen vloer, om de veiligheid te waarborgen.

  • Warmteafgifte: Hoewel beide typen haarden een warmte-effect creëren, kan de warmteafgifte verschillen. Een elektrische haard heeft meestal een instelbare thermostaat waarmee de warmteafgifte kan worden geregeld. Dit betekent dat de warmteafgifte kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker en dat het energieverbruik kan worden beperkt. Aan de andere kant produceert een bio-ethanol haard een open vlam en kan het niet worden geregeld zoals een thermostaat. De warmteafgifte van een bio-ethanol haard is meestal afhankelijk van de grootte van de vlam en de hoeveelheid bio-ethanol die wordt verbrand.

  • Onderhoud: Het onderhoud van een elektrische haard is meestal eenvoudig en gemakkelijk. Omdat er geen echte vlammen zijn, is er geen as of roet om op te ruimen en zijn er geen schoorsteenkanalen die moeten worden schoongemaakt. Regelmatig stofzuigen van de elektrische haard en het reinigen van de LED-lampen is meestal voldoende om de haard in goede staat te houden. Bij de bio-ethanol haard is het  belangrijk dat het gebied rondom de haard netjes en schoon blijft. Met een beetje polijstmiddel kun je de stalen platen aan de buiten- en binnenkant van de brander weer schoon krijgen. Hiermee verwijder je gemakkelijk zwarte vlekken die zijn ontstaan door vlammen. Na het polijsten veeg je de brander droog met een vochtige microvezel doek. Je haard ziet er weer spik en span uit en is klaar voor gebruik!

Bekijk al onze bio-ethanol haarden hier en bekijk onze elektrische haarden hier 

Voor alle vragen over de verschillende haarden staan we voor je klaar. Mail ons via [email protected] of bel 075-2070055  

HC
Julie
13 Apr 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta