Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Geven alle afvoerloze haarden warmte af?
HC
Julie
13 Mar 23
Geven alle afvoerloze haarden warmte af?

Geven alle sfeerhaarden warmte af?

Bio-ethanol, elektrisch, waterdamp en hologram. Vele soorten haarden hebben wij in ons assortiment. Maar hoe kiest u nou de juiste haard die bij u past? Dat haarden sfeer geven is één ding dat zeker is, maar geven ze ook allemaal warmte af? In dit artikel leest u over de warmte dat alle soorten haarden afgeven.

Bio-ethanol

Bij een bio-ethanol haard is er sprake van echt vuur. Dit vuur geeft direct warmte af. De hoeveelheid warmte ligt echter aan de grote van de brander af. Een relatief ‘open’ brander waarbij het vuur breed en diep is zal een groter warmte effect geven dan waarbij de vlam geminimaliseerd wordt.

Shop alle bio-ethanol haarden  hier

Elektrisch

Een elektrische haard werkt door middel van LED verlichting dat vlammen projecteert op de haard. Door innovatieve technologie zien de haarden er levensecht uit! Sommige haarden geven zelfs een knisperend geluid, waardoor het lijkt alsof je voor een echte houtkachel zit. Maar geeft het ook warmte af? Dit is zeker mogelijk! Zo kun je bij sommige type haarden kiezen voor een verwarmingselement. In dit geval blaast de haard warme lucht, wat zorgt voor bijverwarming van de ruimte. Een elektrische haard kan dus ontzettend veel sfeer en warmte uitstralen. 

Shop alle elektrische haarden hier

Waterdamp

De technologie van een waterdamphaard werkt heel simpel: door een combinatie van opstijgende waternevel en LED-verlichting ontstaat een levensecht vlammenspel met rookeffect. De vlammen bewegen op de wind, wat het realistische effect vergroot. Dit vlammenspel geeft echter geen warmte af, maar is het evenals bij de elektrische haard op basis van LED verlichting mogelijk om te kiezen voor een verwarmingselement dat warme lucht uitblaast. Super realistisch, een echte sfeermaker en nog warmte ook!

Shop alle waterdamp haarden hier

 

Hologram

Een haard van de toekomst: de hologram haard. Dit is één van de meest realistische haarden op de markt op basis van elektriciteit. Op basis van hologrammen worden er vuurspellen afgespeeld. Hoe dit werkt? Door een half doorlaatbare spiegel worden vlammen geprojecteerd. Deze spiegel staat in een schuine hoek, waardoor de vlammen weerkaatsen tegen het boven- en achterscherm. Hierdoor ontstaat een holografisch 3D-effect waarbij het lijkt alsof er aan alle klanten vlammen branden. Een perfecte illusie! En je raadt het al, maar ook bij deze technologie wordt gebruik gemaakt van een verwarmingselement om naast sfeer, ook warmte te voorzien.

Shop alle hologram haarden hier

Verschillende haarden dus en allemaal kunnen ze van warmte en sfeer voorzien. Het liefst écht vuur? Dan is de haard op basis van bio-ethanol de beste keuze. Je kunt genieten van echt vuur en je draagt bij aan minder uitstoot dan de traditionele houthaard of gashaard. Liever geen echt vuur, maar een elektrische haard, dan ligt het aan het vlammenspel die het meest past bij je smaak.

Nog niet helemaal uit wat het beste bij je past? Plan vooral even een bezoekje in de showroom in Heemskerk. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Klik hier om een afspraak te maken.

 

 

HC
Julie
13 Mar 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta