Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Hoe bouw je een bio-ethanol haard in?
Sophie
06 May 22
Hoe bouw je een bio-ethanol haard in?

Een bio-ethanol haard is perfect voor iedere woning. De haard is afvoerloos, geeft geen rook af en heeft daardoor geen schoorsteen nodig. Een bio-ethanol haard inbouwen kun je makkelijk zelf doen! Wel zijn er verschillende toepassingen en mogelijkheden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

Inbouwhaard in de muur

Je kunt een bio-ethanol haard in de muur bouwen of gebruiken als roomdivider. Hierbij kun je de haard vanaf drie kanten bekijken. De meeste bio-ethanol haarden worden met een inbouwframe geleverd. Deze haarden zijn eigenlijk al compleet en kunnen direct geïnstalleerd worden. Voor de installatie zijn er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Installeer de haard met onbrandbaar materiaal
  • Houd minimaal 1 meter afstand tot gordijnen
  • Installeer de haard niet te dicht bij foto's, schilderijen of tv's
  • Gebruik brandwerend plaatmateriaal (geen gips of MDF tegen de haard aan)

Inbouwhaard in een meubel

Het is ook mogelijk om een haard in te bouwen in een kast, tafel of ander meubel. Hierbij is het belangrijk dat je een haard kiest met inbouwframe. De brander wordt hier netjes weggewerkt, wat het totaalplaatje niet alleen mooier maakt, maar ook veiliger. Gebruik hiervoor ook altijd brandwerend plaatmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan Fermacel, Promatect of Promafour. Dit moet altijd om de haard heen gebruikt worden. 

Inbouwhaard op de veranda

Een bio-ethanol haard kan ook op een veranda worden ingebouwd. Ons advies is wel om de haard te installeren in een dichte, overdekte ruimte. Daarnaast is het belangrijk om de ruimte goed te laten luchten, aangezien er veel warmte af komt van een bio-ethanol haard.

Kom je er zelf niet uit? Twijfel dan niet om contact op te nemen ons voor advies. Als je je haard hebt ingebouwd, zien wij graag mooie foto's en video's verschijnen! Tag ons op Instagram @haardcenter.

Sophie
06 May 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta