Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Hoe vul je een bio-ethanol haard?
Sophie
28 Apr 22
Hoe vul je een bio-ethanol haard?

In deze blog geven we tips & tricks over hoe je het beste een bio-ethanol haard kunt vullen en aansteken. Je hebt twee verschillende soorten haarden, namelijk met een handmatige brander of automatische brander. 

Handmatige brander

Bij de bio-ethanol haarden met handmatige brander moet de bio-ethanol direct in de brander worden gegoten. Dit kun je het makkelijkst doen door gebruik te maken van een trechter. Zo kun je de haard netjes vullen zonder te knoeien. Je plaatst de trechter in de opening van de brander en vult de haard met de juiste hoeveelheid bio-ethanol. De haard kun je het beste aansteken met een lange aansteker. 

Bekijk hieronder onze instructievideo waarin we uitleggen hoe je een bio-ethanol brander moet vullen.

Automatische brander

Bij een automatische brander wordt de bio-ethanol vloeistof in het reservoir geschonken. Dit gaat middels een externe pomp. De pomp giet het vloeistof over van het flesje of de jerycan naar het reservoir toe. Hierin wordt het opgeslagen. Zodra de haard aangezet wordt, wordt het vloeistof doorgezet naar een verbrandingskamer. Hier wordt het bio-ethanol omgezet in dampen welke door de vuurlijn heen gedrukt worden. Vervolgens worden deze dampen ontstoken zodat er prachtige vlammen ontstaan. 

Ten slotte is het bij een bio-ethanol haard erg belangrijk dat je vloeistof gebruikt van goede kwaliteit. Dit is beter voor de levensduur van de haard en daarnaast geeft dit geen geur af. Onze bio-ethanol vloeistof is van uitstekende kwaliteit en laat tijdens het branden geen rook of geur achter. 

Sophie
28 Apr 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta