Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol haard af?
HC
Kay van Haardcenter
31 May 20
Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol haard af?

Vraagt u zich af hoeveel warmte een bio-ethanol haard eigenlijk afgeeft? In dit artikel kan u hier meer over lezen, en waar u op moet letten bij de verwarming van een biohaard.

Hoeveel warmte straalt een biohaard af?

Biohaarden zijn geen grote warmtebron, maar meer als een bron van gezelligheid bedoeld. Onze ervaring is dat onze klanten een biohaard voor de sfeer kopen, maar we krijgen ook vaak de vraag over hoeveel warmte een biohaard nou eigenlijk uitstaat. Dit komt omdat men de haard graag wil gebruiken als een bron van warmte en gezelligheid.

Het warmte effect van een biohaard

Laat ons beginnen met uitleggen dat het verschilt van haard tot haard. Maar in principe hangt het af van de maat van de brander, omdat deze voor het vuur zorgt. Deze brander verschilt wel van producent tot producent, waardoor het niet mogelijk is om precies te zeggen wat het warmte effect bij een brander van 2 liter is. Het design van de brander heeft invloed om hoeveel warmte de haard uitstaat. Een relatief "open" brander waarbij het vuur breed en diep is, zal een groter warmte effect geven dan bij een model waarbij het gat voor de vlam minimaal is. Dit betekent ook dat bij een haard met een lager verbruik, minder warmte zal ontstaan.

Warmteeffect - biohaard vs traditionele haard

Hoeveel warmte ontstaat dan bij een biohaard in vergelijking met een traditionele haard. Een biohaard heeft vaak een effect van 2-4 kW, het is lastig om te zeggen hoeveel warmte effect dit precies in uw kamer veroorzaakt, maar een traditionele open haard produceert ongeveer 6-8 kW. Hier moet u wel rekening bij houden dat een deel van de warmte van een traditionele haard door de schoorsteen weg gaat, wat bij een biohaard natuurlijk niet het geval is. Het meest praktische is om uw verwarming aan te laten staan wanneer u de biohaard gebruikt, omdat de biohaard toch niet als primaire warmtebron bedoeld is.

Wat kan een biohaarden verwarmen?

Een biohaard heeft limieten omdat het geen warmtebron met een magische functie is die een ouderwetse haard kan vervangen. Een biohaard hoort niet als primaire warmtebron te worden gebruikt, daarom raden wij u aan om de haard als secundaire warmtebron op gezellige avonden te gebruiken.

HC
Kay van Haardcenter
31 May 20

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta