Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Is een bio-ethanol haard veilig?
HC
Kay
14 Sep 20
Is een bio-ethanol haard veilig?

Bio-ethanol haarden worden steeds gewilder. Naast het feit dat het prachtige haarden kunnen zijn, zorgen zij ook voor een echte verbranding, waardoor je echt vuur hebt. Hierdoor wordt het vaak gezien als alternatief voor een traditionele gashaard of houtkachel. 

Is een bio-ethanol haard veilig? 

Maar is een bio-ethanol haard veilig? Dat is een vraag welke wij vaak gesteld krijgen. Uiteraard zijn er voorgevallen voorgekomen waarbij er een ongeluk is gebeurd. Wij als expert in bio-ethanol haarden en afvoerloze haarden kunnen hier het volgende in meegeven. Er zit een groot verschil in de kwaliteit van de haarden en de manier hoe je er mee omgaat. Wij leggen het voor je uit. 

De kwaliteit van de haard is heel belangrijk

De kwaliteit van een bio-ethanol haard is uitermate belangrijk. In onze webshop verkopen wij uitsluitend A-merken van de beste kwaliteit. Goedkope(re) bio-ethanol haarden worden gemaakt van 1mm plaatstaal. De betere kwaliteit bio-ethanol haarden worden gemaakt met dikkere plaatstaal, bijvoorbeeld minimaal 3mm. Hier zit al een groot verschil in qua veiligheid. De goedkope haarden welke bij de bouwmarkten of de huishoudwinkels te vinden zijn, worden met minimale kosten, zo weinig mogelijk materiaal of kwaliteit gemaakt om een zo laag mogelijke prijs te hanteren. Vaak zijn de bio-ethanol branders ook van lagere kwaliteit. Hier wordt bijvoorbeeld nog wol in gebruikt. De nieuwere bio-ethanol branders werken bijvoorbeeld op keramische stenen. Ook giet je het vloeistof in een andere opening dan de opening waar de verbranding plaatsvindt. Met bijgeleverde RVS stokjes kan de bio-ethanol brander ook open en dicht gezet worden. Zo worden er nieuwe manieren ingezet om de verbranding veiliger te laten plaatsvinden. 

Het omgaan met de bio-ethanol haard

Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan hoe je met de haard omgaat. Zodra een bio-ethanol haard heeft gebrand en de vlammen worden kleiner, dan geeft dit aan dat het vloeistof in de tank op is. Ga dan niet hervullen. Dit is zeer belangrijk. Er kan dan namelijk een steekvlam ontstaan. Wacht altijd even minimaal 15 minuten voordat je nieuw vloeistof in je haard gaat stoppen. Dit voor je eigen veiligheid. 

Heb je bijvoorbeeld gemorst? Maak het dan eerst goed schoon en steek het nog niet aan. Ook dan kan het zo zijn dat er een steekvlam komt. Bij een houtkachel kan het ook zo zijn dat er een blok hout uitvalt en de woonkamer in brand staat. Of een gashaard welke ontploft. Overal hangen risico's aan vast. Het is goed om zorgvuldig met haarden om te gaan en altijd goed op te letten. 

Het nemen van voorzorgsmaatregelen

Uiteraard is het ook slim om na te denken wat je met de haard gaat doen. Waar komt de haard te hangen? Zijn er kinderen of huisdieren in het huishouden aanwezig? Kunnen zij gemakkelijk bij de haard komen? Hang de haard altijd op een goede hoogte op zoals bijvoorbeeld een schilderij. Komt het voor dat een bio-ethanol haard ingebouwd wordt, koop dan bijvoorbeeld beschermglas erbij. Het blijft echt vuur, net zoals gas. Ook hier moet je dezelfde maatregelen treffen. Bewaar je voorraad met bio-ethanol vloeistof goed op een afgesloten plek. 

Zijn bio-ethanol haarden veilig? Jazeker. Alleen net als met echt vuur, zoals bij een gashaard of een houtkachel, dien je goed op te letten met wat je doet en wat je koopt. 

Mocht je nog vragen hebben rondom deze blog of rondom een ander onderwerp, neem dan contact op met een van onze haardspecialisten. 

HC
Kay
14 Sep 20

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta