Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Kan een elektrische haard een ruimte verwarmen?
HC
Dave
17 Dec 21
Kan een elektrische haard een ruimte verwarmen?

Wij krijgen vaak de vraag: kan een elektrische haard een ruimte verwarmen? Wat is de output? En hoe behaaglijk is het? Laten we beginnen om uit te leggen hoe een elektrische kachel werkt en verwarmt. Een elektrische haard werkt op stroom (uiteraard) en heeft een bepaalde maximaal vermogen. De meeste elektrische haarden hebben een vermogen van 1500 - 2000 Watt.

Kan een elektrische haard een ruimte verwarmen? 

Met 1500-2000 Watt kan je op zich al redelijk ver komen, maar een elektrische haard werkt met een ventilator. Deze ventilator blaast als het ware warme lucht uit, de ruimte in. Doordat het direct de ruimte in geblazen wordt, heb je in een korte tijd het gevoel als het al warmer is in de ruimte. Echter, de warmte werkt wel anders. Er komt geen echte stralingswarmte af, zoals bij een echte haard. Hierdoor heeft een elektrische haard niet de capaciteit om de ruimte daadwerkelijk met graden te verhogen. Wel zorgt het voor een warmer gevoel binnen de ruimte. Wij adviseren alleen om het te gebruiken als bijverwarming óf bijvoorbeeld als eerste warmtebron om de ruimte snel te voorzien van warme lucht. 

HC
Dave
17 Dec 21

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta