Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Top 10 vragen over bio-ethanol vloeistof
HC
Kay
10 Sep 20
Top 10 vragen over bio-ethanol vloeistof

Bio-ethanol is een wat nieuwer begrip en een alternatief voor traditionele houtkachels en gaskachels. Maar wat is bio-ethanol precies? Hoe veilig is het? Hoe gaat het in zijn werking? 

De top 10 vragen omtrent bio-ethanol vloeistof hebben wij voor jullie geselecteerd met de antwoorden hierop. 

Is bio-ethanol milieuvriendelijk?

Helemaal. Bio-ethanol is een verbinding die wordt verkregen uit de fermentatie van natuurlijke producten, biologisch afbreekbaar en in water oplosbaar, en bij de verbranding komt alleen kooldioxide (CO2) en water (H2O) vrij.

Welke voordelen hebben bio-ethanol?

Bio-ethanol is rookvrij, roestvrij en zorgt voor schoon vuur. Daarnaast behoeft het geen afvoer- of rookkanaal, waardoor je de haard praktisch overal kan inbouwen of installeren. Bio-ethanol is milieuvriendelijk en een goed alternatief voor bijvoorbeeld een traditionele gashaard. 

Waar kan ik bio-ethanol kopen?

Bio-ethanol kan worden gekocht in containers van 1 en 5 liter of grootverpakkingen bij ons in de webshop of andere winkels die gemachtigd zijn om bio-ethanol te verhandelen.

Wat is de gemiddelde prijs van bio-ethanol?

De gemiddelde prijs van 1 liter bio-ethanol varieert afhankelijk van de plaats van aankoop en de gewenste hoeveelheid. Gemiddeld ligt de prijs rond de € 2,50 per liter.

Hoe lang brand bio-ethanol?

Over het algemeen wordt 2 liter bio-ethanol gedurende 6 uur verwarmd, indien ingesteld op de middelste stand van een bio-ethanol brander. Omdat bio-ethanol haarden gewoonlijk geen schoorsteen of pijp nodig hebben, blijft de meeste warmte die vrijkomt bij de verbranding van bio-ethanol in de kamer.

Wat zijn de emissies als gevolg van de verbranding van bio-ethanol?

Uit de verbranding van bio-ethanol ontstaan: kooldioxide (CO2) en water (H2O). Dit zijn dezelfde producten die door onze ademhaling worden geproduceerd, het zijn onschadelijke stoffen. Het wordt echter aanbevolen om voor een goede ventilatie te zorgen om een ​​gezond zuurstofniveau te garanderen.

Zorgt bio-ethanol voor rook of geur?

Bij de verbranding van bio-ethanol van goede kwaliteit komt geen rook of geur vrij. Alleen is er een lichte geur als de verbranding van bio-ethanol stopt en de vlam dooft, die snel verdwijnt in de lucht.

Is extra ventilatie benodigd bij bio-ethanol?

Extra ventilatie is niet vereist. Het wordt alleen aanbevolen om één deur of raam open te houden om een ​​goede ventilatie van de ruimte waar uw haard is geïnstalleerd te behouden.

Kan ik iets anders dan bio-ethanol gebruiken?

De keuze en het gebruik van een ongeschikte brandstof draagt ​​bij aan een verhoogd risico op ongevallen. Gebruik daarom alleen de aanbevolen brandstof. Naast bio-ethanol mag in uw sfeerhaard geen andere brandstof worden gebruikt. Het gebruik van een ongeschikte brandstof kan leiden tot de uitstoot van irriterende gassen of roet of zelfs giftige gassen die de menselijke gezondheid kunnen schaden.

Hoe moet ik bio-ethanol bewaren?

Bio-ethanol moet op een koele en droge plaats worden bewaard, uit de buurt van ontstekingsbronnen, uit de buurt van kinderen en mag niet worden blootgesteld aan zonlicht. Bio-ethanol wordt over de hele wereld gereguleerd door verschillende normen. Om veilige hantering en gebruik en aanbevolen opslag te garanderen, moet u daarom bekend zijn met en voldoen aan de voorschriften.

 

HC
Kay
10 Sep 20

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta