Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Typen afvoerloze haarden
HC
Kay van Haardcenter
28 Dec 18
Typen afvoerloze haarden

Zóveel haardsoorten en mogelijkheden. Welke afvoerloze haarden zijn er nu eigenlijk? Benieuwd naar bijvoorbeeld de voordelen van een bio-ethanol of elektrische haard ten opzichte van een gas- of houthaard?

Haarden zijn er in velen verschillende soorten en maten. Hierbij zit het verschil niet alleen in de plaatsing en het uiterlijk, maar ook op de manier waarop het vuur geproduceerd wordt. Zo zijn een bio-ethanol haarden, elektrische haarden, maar ook haarden die als verbrandingsbron gas of hout gebruiken. Welke haard is nu geschikt voor jou? Hieronder leggen we je uit wat de voornaamste verschillen zijn, zodat je een juiste keuze kan maken!

Bio-ethanol haarden

Wanneer je op zoek bent naar een haard die gemakkelijk is in gebruik en onderhoud, is een bio-ethanol haard een van de betere keuzes. Een bio-ethanol haard werkt middels een inzetbare bio-brander die gevuld kan worden met de vloeibare brandstof. Doordat deze brander veelal als inzetstuk wordt geplaatst zijn de mogelijkheden tot het gebruik van materiaal en design in bio-ethanol haarden groot! Te voornaamste voordelen van een haard op bio-ethanol zijn:

- Rook- en geurloze verbranding
- Te gebruiken in elke ruimte
- Lage verbruikskosten
- Geeft niet veel warmte af

Elektrische haarden

Een elektrische haard is de perfecte oplossing wanneer je wilt genieten van de gezelligheid en sfeer van een haard zonder te veel moeite. Een elektrische haard kan gebruikt worden in elke kamer in huis en heeft voor de werking niks meer nodig dan een werkend stopcontact. De vlammen van een elektrische haard zijn tegenwoordig levensecht en niet van een echte vlam te onderscheiden. Elektrische haarden maken gebruik van verschillende technieken waaronder LED-verlichting, waterdamp en hologrammen om het vlammenspel te creëren. De voornaamste kenmerken van een elektrische haard hieronder opgesomd:

- Direct aan- en uit te zetten
- Enkel stopcontact nodig
- Realistisch vlammenspel
- In elke ruimte in huis te gebruiken
- Te verkrijgen met thermostaten

Elektrische waterdamphaarden met lichtprojectie

Elektrische waterdamp haarden kenmerken zich door de moderne techniek die wordt gebruikt. Hierbij wordt water vanuit een waterreservoir verdampt en verlicht middels LED-verlichting. De combinatie van de twee zorgt voor een levensecht vlammenspel dat niet warm wordt en volledig veilig is, zelfs voor aanraking.

Elektrische haarden met LED-verlichting

De meest betaalbare elektrische techniek is door middel van een houtset met LED-verlichting. De houtset krijgt een gloeieffect door deze verlichting. Voorbeelden van dit soort elektrische haarden met led zijn de Synergy. Deze haard typen zijn vooral geschikt voor inzet/inbouw oplossingen. Het voordeel van de haard is het lage stroomverbruik. Het nadeel van deze techniek is dat er geen rookontwikkeling zichtbaar is en het vuurbeeld minder diepte geeft. De elektrische led haarden worden bijvoorbeeld toegepast in tv meubels.

Elektrische virtuele haarden

Elektrische virtuele haarden bieden de nieuwste techniek binnen elektrisch vuur. Middels gebruik van de Ghost-pepper techniek (bekend van gebruik in spookhuizen) wordt door projectie van licht een soort hologram getoond. Dit vlammenspel is vrijwel niet te onderscheiden van echt vuur. Veel Elektrische Virtuele haarden tonen ook afspringende vonkjes en hebben zelfs ingebouwde speakers voor het knisperende geluid.

Elektrische haarden met translucent spiegel-scherm en LED backlight

Revillusion is onze de nieuwste vlamtechniek van Dimplex en hiermee een nieuwe mijlpaal in elektrisch vuur. Traditionele spiegel-schermen zijn vervangen voor een translucent spiegel-scherm, waardoor er minder last zal zijn van weerspiegeling. Daarnaast is er een LED backlight toegevoegd, zodat er een visuele diepte ontstaat. Een groot verschil met voorgaande technieken is dat de vlammen groter zijn en meer lijken te ‘dansen’ met steeds realistischere houtsets. De steenlook achterpanelen bieden ongekend ruimtelijk zicht op levensechte vlammenspellen. Deze vlammen stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de haard uit de levensechte, fonkelend gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en -intensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, de stijl en het omringende licht.

Houthaarden

Een tuinhaard of terrashaard is wellicht de meest bekende vorm van een houthaard. Deze sfeermakers komen in velen vormen en maten en zijn uitsluitend geschikt voor gebruik buitenshuis doordat bij de verbranding uitstoot van rook en geur vrijkomt. Een houthaard staat garant voor de afgifte van erg veel warmte en biedt hiernaast een perfecte sfeer voor een late avond in de tuin of op het terras.

- Geeft zeer veel warmte af
- Makkelijk in gebruik
- Weinig onderhoud nodig
- Enkel buitenshuis te gebruiken

HC
Kay van Haardcenter
28 Dec 18

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta