Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Verschillende bio-ethanol branders
Sophie
10 Oct 22
Verschillende bio-ethanol branders

Ben je er nog niet helemaal over uit welk type bio-ethanol brander je wilt? Wij leggen in deze blog uit wat de verschillen zijn tussen een manuele, semiautomatische en automatische brander, zodat de keuze voor jou iets makkelijker wordt.

Manuele brander

Dit type brander moet handmatig worden bijgevuld en bediend. Gelukkig gaat dit heel makkelijk! De meeste haarden hebben een klepje of schuifje die je open kunt doen. In deze gleuf kun je met behulp van een trechter de bio-ethanol vloeistof erin gieten en dit aansteken met een lange aansteker. Ben je uitgekeken op de vlammen? Je kunt de haard uitdoen door simpelweg het luikje dicht te schuiven. Het voordeel van een manuele brander is dat je deze overal kunt plaatsen. Doordat alles handmatig werkt, heb je geen stopcontact in de buurt nodig.

Semiautomatische brander

Deze brander wordt gevoerd door elektriciteit. Je moet dus altijd een stopcontact in de buurt hebben bij dit type brander. Het voordeel van een semiautomatische brander is dat deze gemakkelijk te bedienen is via een afstandsbediening. Hiermee kun je bijvoorbeeld de vlamhoogtes instellen. Het vullen van de brander gaat deels met de hand en deels geautomatiseerd. Het vullen van het reservoir moet je met de hand doen, maar de vloeistof wordt automatisch gepompt naar de haard.

Automatische brander

Tenslotte hebben we de volautomatische brander. Bij deze variant gaat alles - verrassend - automatisch. De brander is volledig te reguleren op afstand. Het grote verschil met een semiautomatische brander, is dat hier het vulproces volledig automatisch gaat. Wanneer de vloeistof bijna op is, vult de haard dit automatisch bij tijdens branduren. Je hoeft hier dus niet naar om te kijken. Een automatische brander heeft complexere technieken, dit maakt het geheel wat duurder. Hier staat echter tegenover dat dit type brander veel meer technische snufjes te bieden heeft. Zo heeft deze brander veiligheidssensoren, bewegingssensoren, kun je de vlamhoogtes instellen en kun je zelfs de temperatuur regelen.

Voordelen manuele brander:

  • Geen rookkanaal nodig
  • Werkt niet op elektriciteit, dus geen stopcontact in de buurt nodig
  • Vlamhoogte die constant is
  • Goedkoper dan een automatische brander

Voordelen automatische brander:

  • Geen rookkanaal nodig
  • Veilig door extra technieken
  • Volledig te bedienen op afstand
  • Vulproces gaat (semi)automatisch
  • Uitgebreide technische functies, zoals vlamhoogte en temperatuur instellen

Voor welke brander ga jij? De manuele of (semi)automatische?

Sophie
10 Oct 22

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta