Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Waarom het tijd is om je houtkachel te veranderen in een haard zonder rookkanaal.
HC
Julie
30 May 23
Waarom het tijd is om je houtkachel te veranderen in een haard zonder rookkanaal.

Met de voortdurende vooruitgang op het gebied van haardtechnologie, is het tijd om na te denken over het vervangen van je oude houtkachel door een meer milieuvriendelijke en praktische optie. In deze blog lees je de redenen waarom het de moeite waard is om je houtkachel thuis te vervangen door een bio-ethanol haard of een elektrische haard.

1. Milieuvriendelijkheid:
Een van de belangrijkste redenen om over te stappen op een bio-ethanol haard of een elektrische haard is de milieuvriendelijkheid. Houtkachels stoten schadelijke gassen en fijnstof uit, wat bijdraagt aan luchtvervuiling en gezondheidsproblemen. Bio-ethanol haarden verbranden daarentegen zonder rook, geur of schadelijke emissies, terwijl elektrische haarden helemaal geen uitstoot hebben.

2. Gezondheid:
Het verbranden vana hout kan leiden tot uitstoot van verschillende stoffen zoals fijnstof, rook, vluchtige organische stoffen en andere verontreinigende stoffen in de lucht. Langdurige blootstelling aan deze stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

3. Gemak en eenvoudige installatie:
Het gebruik van een houtkachel vereist regelmatig onderhoud, zoals het aanvoeren van hout, het schoonmaken van de as en het controleren van de ventilatie. Bio-ethanol haarden en elektrische haarden bieden daarentegen veel meer gemak en vereisen minimale inspanning. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en hebben geen ingewikkeld rookkanaal of ventilatiesysteem nodig.

4. Veiligheid:
Houtkachels brengen inherent veiligheidsrisico's met zich mee, zoals brandgevaar, vonken en risico op koolmonoxidevergiftiging. Bio-ethanol haarden en elektrische haarden elimineren deze risico's grotendeels. Ze hebben geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeling en temperatuurregeling, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van de warmte en sfeer die ze bieden.

5. Flexibiliteit in plaatsing:
Houtkachels vereisen specifieke installatiemogelijkheden en zijn vaak gebonden aan de locatie van een rookkanaal. Bio-ethanol haarden en elektrische haarden zijn daarentegen veel flexibeler in plaatsing. Ze kunnen vrijwel overal in huis worden geplaatst, omdat ze geen rookafvoer of brandstoftoevoer nodig hebben.

6. Geen opslag van brandstof:
Met een houtkachel moet je voldoende brandhout opslaan om ervoor te zorgen dat je altijd genoeg hebt. Dit kan veel ruimte in beslag nemen. Bij bio-ethanol haarden is er geen opslag van brandstof nodig, aangezien de bio-ethanol in afzonderlijke containers wordt geleverd. Elektrische haarden hebben uiteraard helemaal geen brandstof nodig.

7. Moderniseren:
Het installeren van een elektrische of bio-ethanol haard kan voor een moderne look en feel zorgen in huis. Dit komt omdat deze haarden geen rookkanaal nodig hebben en de mogelijkheden daardoor eindeloos zijn. De mooiste haardmeubels kunnen gerealiseerd worden en je kan een haard plaatsen op vele niet verwachtte plekken.

Bekijk onze haarden hier. De haarden in het echt bekijken? Plan hier een bezoek in onze showroom.

Toch kiezen voor een houtkachel? Let dan op de volgende punten om gezonder en duurzamer te stoken:

-  Kies voor een moderne houtkachel met een hoog rendement en ingebouwde filtersystemen. Zo verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen;

-  Gebruik schoon en droog hout: het gebruik van droog hout met een vochtgehalte van minder dan

    20% zorgt voor een efficiëntere verbranding en minimaliseert de uitstoot van stoffen;

- Laat regelmatig je haard controleren en onderhouden.

 

HC
Julie
30 May 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta