Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Waarom stinkt mijn bio-ethanol haard?
HC
Julie
07 Sep 23
Waarom stinkt mijn bio-ethanol haard?

Bio-ethanol haarden bieden niet alleen een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om warmte en sfeer te creëren, maar ze zijn ook stijlvol en veelzijdig. Bio-ethanol haarden hebben veel voordelen. Echter kan het wel gebeuren dat mensen last krijgen van onaangename geuren. Als je de haard op een goede manier gebruikt, hoeft er niks aan de hand te zijn. 

In deze blog gaan we dieper in op enkele mogelijke redenen waarom de bio-ethanol haard een onaangename geur kan verspreiden en wat je kunt doen om dit probleem op te lossen.

Kwaliteit van de bio-ethanol

De kwaliteit van de gebruikte bio-ethanol kan een grote rol spelen bij het optreden van onaangename geuren. Goedkope of lage kwaliteit bio-ethanol kan verontreinigingen bevatten die bij verbranding een nare geur kunnen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om hoogwaardige, gedenatureerde bio-ethanol te gebruiken die speciaal is ontworpen voor gebruik in bio-ethanol haarden. Deze hoogwaardige brandstof zorgt voor een schonere en geurloze verbranding.

Bij Haardcenter verkopen we een fijne bio-ethanol, namelijk die van Pure Flames. De Pureflames Premium vloeistof is vele malen puurder van vorm dan andere vloeistoffen en is tot drie keer gezuiverd (in plaats van 1x gezuiverd, zoals vele goedkopere vloeistoffen). Het voordeel hiervan is dat het praktisch geurloos is en het niet gaat kristalliseren in het leidingwerk bij automatische branders. De Pure Flames vloeistof kan je hier bekijken of bestellen.

Onjuist brandstofgebruik

Een andere veelvoorkomende oorzaak van geuroverlast in een bio-ethanol haard is onjuist brandstofgebruik. Als de vloeistof wordt gemorst tijdens het bijvullen of als de haard overmatig wordt gevuld, kan dit leiden tot lekkages en onvolledige verbranding, wat op zijn beurt tot geuroverlast kan leiden. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant op te volgen en de haard correct te vullen om dit probleem te voorkomen.

Vuil en roet

Een bio-ethanol haard vereist regelmatig onderhoud om goed te blijven werken. Als er zich vuil, stof of roet ophoopt in de brander of op de keramische houtblokken of stenen, kan dit leiden tot een onaangename geur. Zorg ervoor dat u uw haard regelmatig schoonmaakt en onderhoudt volgens de instructies van de fabrikant.

Slechte ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel bij het gebruik van een bio-ethanol haard. Als er onvoldoende luchttoevoer is, kan dit leiden tot een onvolledige verbranding en geuroverlast. Zorg ervoor dat er voldoende frisse lucht in de ruimte is en dat de rookgassen goed worden afgevoerd.

Aromatische additieven

Sommige bio-ethanol haardbrandstoffen worden geleverd met aromatische additieven die geuren kunnen afgeven tijdens het verbrandingsproces. Als u gevoelig bent voor deze geuren, kunt u overwegen om over te stappen op een brandstof zonder toegevoegde geuren.

Ben je benieuwd naar de verschillende bio-ethanol haarden? Deze bieden wij hier aan.

Dus, wat moet je doen als je bio-ethanol haard een vervelende geur afgeeft?

In de meeste gevallen is een bio-ethanol haard geurloos en milieuvriendelijk. Als je echter geuroverlast ervaart, is het belangrijk om de bovengenoemde mogelijke oorzaken te onderzoeken en aan te pakken. Met de juiste brandstof, correct brandstofgebruik, regelmatig onderhoud en goede ventilatie kan je genieten van de warmte en sfeer van de bio-ethanol haard zonder onaangename geuren. Als je nog steeds problemen ondervindt of meer vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen een warme en gezellige sfeer in je huis te creëren met onze hoogwaardige haardproducten.

HC
Julie
07 Sep 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta