Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Wat betekent 'vuurzicht' en welk vuurzicht kies ik?
HC
Julie
18 Jul 23
Wat betekent 'vuurzicht'  en welk vuurzicht kies ik?

Bij het kiezen van een haard is het vuurzicht een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Het vuurzicht bepaalt hoe u het vlammenspel zult ervaren en hoe de haard in uw interieur past. In deze blog bieden we een gids voor de verschillende vuurzichten die beschikbaar zijn, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw haard en uw woonruimte.

Frontaal of enkelzijdig vuurzicht: Een frontaal vuurzicht is een populaire keuze voor haarden. Hierbij wordt het vlammenspel direct naar voren gericht, waardoor het een centraal punt in uw interieur wordt. Het biedt een breed en ongehinderd zicht op de vlammen en creëert een indrukwekkend visueel effect. Dit wordt vaak gebruikt in cinewalls.

Shop hier enkelzijdige haarden

Tweezijdig Vuurzicht, dat uit zich in een hoekhaard: tweezijdig vuurzicht is ideaal voor het benutten van een hoek in uw ruimte. Deze haarden hebben aan twee zijden een open kant of zit dicht met glas, waardoor u vanuit verschillende hoeken van de kamer kunt genieten van het vlammenspel. Het voegt een uniek en dynamisch element toe aan uw interieur.

Shop hier tweezijdige haarden

Dubbelzijdig vuurzicht, dat zich uit in een doorkijkhaard: Dubbelzijdig vuurzicht biedt de mogelijkheid om vanuit twee aangrenzende ruimtes van het vlammenspel te genieten. Het creëert een visuele verbinding tussen de twee ruimtes en voegt een gevoel van openheid en ruimtelijkheid toe. Een doorkijk haard is perfect voor het scheiden van twee ruimtes terwijl ze toch met elkaar verbonden blijven.

Shop hier dubbelzijdige haarden

Rondom vuurzicht of volledig vuurzicht: Een rondom vuurzicht, biedt een volledig zicht op het vlammenspel vanuit alle hoeken. Dit vuurzicht is mogelijk door de haard in het midden van de ruimte te plaatsen, waardoor het een eyecatcher wordt en een gezellige sfeer creëert. Het rondom vuurzicht is ideaal voor grote open ruimtes waar de haard het middelpunt kan zijn.

Shop hier volledige haarden 

Driezijdig vuurzicht: Driezijdig vuurzicht biedt een panoramisch zicht op het vlammenspel vanuit drie zijden. Dit vuurzicht is vergelijkbaar met een tweezijdig vuurzicht, maar biedt een extra hoek om van het vuur te genieten. Het creëert een visueel interessant element en voegt diepte toe aan uw interieur.

Shop hier driezijdige haarden

Welk vuurzicht Moet je kiezen? Bij het kiezen van het vuurzicht voor uw haard zijn er enkele factoren om te overwegen:

  1. Ruimtelijke Indeling: Bekijk de indeling van uw ruimte en bepaal welk vuurzicht het beste past. Wilt u een centraal punt creëren met een frontaal vuurzicht, een hoek benutten met een hoek vuurzicht, of ruimtes met elkaar verbinden met een doorkijk vuurzicht?

  2. Interieurstijl: Denk na over de stijl van uw interieur. Het vuurzicht moet harmoniëren met de algehele esthetiek van de ruimte. Een frontaal vuurzicht past bijvoorbeeld goed in een strak en modern interieur, terwijl een hoek vuurzicht een speels element kan toevoegen aan een eigentijds ontwerp.

  3. Functionaliteit: Overweeg hoe u de haard wilt gebruiken. Wilt u voornamelijk vanuit één ruimte naar het vuur kijken, of wilt u het vlammenspel vanuit meerdere hoeken kunnen ervaren? Het doel en de functie van de haard kunnen bepalend zijn voor het gekozen vuurzicht.

Het kiezen van het juiste vuurzicht voor de haard is een persoonlijke beslissing die afhangt van de ruimtelijke indeling, interieurstijl en functionaliteitsbehoeften. Neem de tijd om de mogelijkheden te verkennen en laat ons team je begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Maak daarom hier en afspraak in onze showroom.

HC
Julie
18 Jul 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta