Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Wat is een voorzethaard?
HC
Dave
13 Dec 21
Wat is een voorzethaard?

Er zijn veel misvattingen over een voorzethaard, maar in deze blog leggen wij jou alles er over uit. Een voorzethaard kan namelijk op verschillende manieren geïnterpreteerd worden of gebruikt worden binnen een situatie. De meest voorkomende situaties behandelen wij hier. 

Wat is een voorzethaard? 

Een voorzethaard is eigenlijk een vrijstaande haard welke voor een bestaande situatie geplaatst wordt. Denk bijvoorbeeld aan een schouw of een oude open haard welke niet meer gebruikt wordt. Het is dan zonde om hier niets meer mee te doen. Wat een gemakkelijke oplossing kan zijn, is om er een vrijstaande haard in (of eigenlijk zogezegd 'voor') te plaatsen zodat je direct weer kan genieten van een open haard vuurtje. 

Daarnaast kan het ook een inzethaard zijn. Een inzethaard wordt deels ingebouwd en wordt in de bestaande situatie gemaakt zodat de haard ook op deze manier weer opnieuw gebruikt kan worden. Dit is minder vaak van toepassing, omdat een inzethaard vaak standaard maatvoeringen heeft en niet geheel passend is aan de bestaande situatie. Daarom wordt er vaker voor een vrijstaande haard gekozen welke voor de situatie gezet kan worden. 

Elektrische voorzethaard versus bio-ethanol voorzethaard

Uiteraard heb je ook nog verschillende warmtebronnen waaruit je kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische voorzethaard (welke wel een stopcontact nodig heeft, let daar wel goed op!) of een bio-ethanol voorzethaard. Bij een bio-ethanol voorzethaard heb je in principe niks nodig, omdat de meeste voorzethaarden op bio-ethanol handmatig bedient worden. Vanwege deze reden heb je dan ook geen stopcontact nodig. 

HC
Dave
13 Dec 21

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta