Gratis verzending vanaf €200,-
Showrooms op afspraak
Grootste aanbod Nederland en België
Buitenhaarden; kies je bio-ethanol of gas?
HC
Julie
12 May 23
Buitenhaarden; kies je bio-ethanol of gas?

Met het zomerseizoen in aantocht, is het tijd om na te denken over het creëren van een warme en gezellige sfeer in je tuin of veranda. Buitenhaarden zijn de perfecte aanvulling om lange zomeravonden door te brengen met familie en vrienden. Ze bieden niet alleen warmte, maar voegen ook een vleugje stijl en elegantie toe aan. Geef je tuin, balkon of dakterras een make-over met een prachtige buitenhaard. Maar welke buitenhaard past het best bij jou? In deze blog maken we onderscheid over het verschil tussen een bio-ethanol en een gas buitenhaard.

Ben je benieuwd welke soorten buitenhaarden er zijn en welke het best bij je past, lees die blog dan hier. 

Een gashaard buiten

Het kiezen van de juiste brandstof voor uw buitenhaard is een belangrijke beslissing. Het bepaalt niet alleen de manier waarop je haard brandt, maar heeft ook invloed op factoren zoals gebruiksgemak, veiligheid en milieu-impact. Twee veelvoorkomende opties voor buitenhaarden zijn gas en bio-ethanol. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide brandstoffen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken die het best bij je past.

Gasgestookte buitenhaarden bieden gemak. Met een druk op de knop heb je direct een warm en sfeervol vuur. Je hebt geen houtblokken of aanmaakmaterialen nodig en je kunt ze vaak bedienen met een afstandsbediening of schakelaar. Gasbranders geven je ook de mogelijkheid om de vlamhoogte te regelen, zodat je de intensiteit van het vuur kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Een ander voordeel van gas is dat het een schone verbranding oplevert, zonder rook of as. Dit betekent minder onderhoud en reiniging van je tuin of veranda. Gasgestookte haarden zijn afhankelijk van een constante gastoevoer, dus je moet ervoor zorgen dat je voldoende gasvoorraad hebt.

Gebruik ik een gasfles of een vaste aardgasaansluiting?

Een buitenhaard kan net als een binnenhaard worden aangesloten op het vaste aardgasnetwerk. Heeft u een bestaande woning mét gasaansluiting, dan is het mogelijk om de haard op dit netwerk aan te sluiten. Voor veel nieuwbouwwoningen is het een ander verhaal. Want steeds vaker worden nieuwe woningen volledig gasloos gebouwd. In dat geval kan je kiezen voor een buitengashaard i.c.m. met een losse fles propaangas. Je geniet dan van hetzelfde mooie vuur en dezelfde warmte en dat voor een verrassend lange tijd. 

Bekijk alle buitenhaarden op gas hier

Een bio-ethanol haard buiten

Bio-ethanolhaarden zijn een milieuvriendelijke optie voor je buitenhaard. Bio-ethanol wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen en produceert een schone verbranding zonder rook of schadelijke uitstoot. Het is een duurzame brandstofkeuze die nauwelijks impact heeft op het milieu. 

Eigenlijk zijn veel bio-ethanol haarden geschikt voor buiten, mits het weer dit toe laat. Het is belangrijk dat het niet waait. Wanneer je een bio-ethanol haard buiten hebt staan en het waait, kan de vlam overslaan in de brander zelf. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarnaast moet een bio ethanol haard, na buitengebruik, altijd weer binnen worden gezet. Het is belangrijk dat de haard niet nat wordt. Dus wanneer het regent of miezert kun je de bio ethanol haard niet buiten gebruiken.

Een nadeel van bio-ethanol is dat het iets duurder kan zijn dan gas, afhankelijk van de regio en beschikbaarheid. Ook kan de warmte-output van een bio-ethanolhaard iets lager zijn in vergelijking met gasgestookte haarden. Het is ook belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het hanteren van bio-ethanol, omdat het een ontvlambare vloeistof is.

Bekijk alle buitenhaarden op bio-ethanol hier

 

2 andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij zowel een gashaard als een bio-ethanol haard zijn:

Ventilatie: Wanneer je de bio-ethanol haard in een veranda of buitenruimte wil gebruiken, moet je zorgen voor voldoende ventilatie. Dit helpt bij het afvoeren van dampen of geuren die kunnen ontstaan tijdens het branden.

Plaatsing: kies een stabiele en vlakke ondergrond voor je bio-ethanolhaard. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de haard en plaats deze op een veilige afstand van brandbare materialen. 

Bij het kiezen tussen gas en bio-ethanol voor jouw buitenhaard is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren, de beschikbaarheid van brandstof en eventuele installatievereisten. Beide opties hebben hun voordelen en bieden een sfeervolle en warme buitenervaring.

HC
Julie
12 May 23

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta